Komentara: 4
Pregleda: 1951

Obilazak nacionalnih saveta u susret 2. Sajmu nacionalnih manjina

06.11.2017. u 14:58h
Izvor: Subotica.com
Obilazak nacionalnih saveta u susret 2. Sajmu nacionalnih manjina

U okviru priprema za drugi Sajam nacionalnih manjina „Složni mozaik Srbije“, koji će se 10. decembra održati u Beogradu, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije Suzana Paunović posetila je danas Nacionalni savet Mađara, Bunjevački nacionalni savet i Hrvatsko nacionalno vijeće.

- Na taj način mi ćemo obeležiti Dan ljudskih prava u Srbiji sa simboličnom porukom o značaju međusobnog razumevanja, tolerancije i uvažavanja svih građana Srbije, bez obzira da li pripadaju većinskom narodu ili su pripadnici nacionalnih manjina. Razgovaraćemo i o aktivnostima koje nas očekuju u narednoj godini, imajući u vidu budžetska sredstva koja je potrebno obezbediti za rad nacionalnih saveta i o tekućim aktivnostima i njihovim očekivanjima za našu podršku – istakla je Suzana Paunović. - Očekuje se da Zakon o nacionalnim savetima uđe u skupštinsku proceduru do kraja ove godine i verujem da će doći do njegovog usvajanja jer bi nam mnogo olakšalo planiranje ukupnih aktivnostima. Nacionalni saveti su uključeni u aktivnosti Vlade Srbije i nijedan dokument koji se tiče pripadnika nacionalnih manjina nije donet bez njihovog učešća i postoji dijalog na najvišem novou.

Obilazak nacionalnih saveta u susret 2. Sajmu nacionalnih manjina

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 1951
Povezane teme

nacionalni savet bunjevaca

mađarski nacionalni savet

nacionalne manjine

bunjevački nacionalni savet

nacionalni saveti

nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine

nacionalni savet crnogoraca

nacionalni savet hrvatske nacionalne manjine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.