• Pregleda: 1445

Obilazak nacionalnih saveta u susret 2. Sajmu nacionalnih manjina

Obilazak nacionalnih saveta u susret 2. Sajmu nacionalnih manjina

U okviru priprema za drugi Sajam nacionalnih manjina „Složni mozaik Srbije“, koji će se 10. decembra održati u Beogradu, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije Suzana Paunović posetila je danas Nacionalni savet Mađara, Bunjevački nacionalni savet i Hrvatsko nacionalno vijeće.

- Na taj način mi ćemo obeležiti Dan ljudskih prava u Srbiji sa simboličnom porukom o značaju međusobnog razumevanja, tolerancije i uvažavanja svih građana Srbije, bez obzira da li pripadaju većinskom narodu ili su pripadnici nacionalnih manjina. Razgovaraćemo i o aktivnostima koje nas očekuju u narednoj godini, imajući u vidu budžetska sredstva koja je potrebno obezbediti za rad nacionalnih saveta i o tekućim aktivnostima i njihovim očekivanjima za našu podršku – istakla je Suzana Paunović. - Očekuje se da Zakon o nacionalnim savetima uđe u skupštinsku proceduru do kraja ove godine i verujem da će doći do njegovog usvajanja jer bi nam mnogo olakšalo planiranje ukupnih aktivnostima. Nacionalni saveti su uključeni u aktivnosti Vlade Srbije i nijedan dokument koji se tiče pripadnika nacionalnih manjina nije donet bez njihovog učešća i postoji dijalog na najvišem novou.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Овца за шишање Odgovori
Људска права у Србији су угрожена више но икада, без обзира да ли је неко већински или тзв. мањина!
ffilozoff
SAJAM??? Sta se izlaze na sajmu-stoka??? Pa ljudi moji ovde je najvise ugrozena vecina,pa manjina,pa mi ostali debili(JA)...NAROD je zatupljen totalno,dali su penzionerima 5000Din,a uzeli im 125.000...hehehe...to je sajam kradje gradjana od strane brace AV,AV,AV...?
Vergeltung Odgovori
"SAJAM nacionalnih manjina"??? :D :D
Hoće li biti i sajamskog popusta, ili barem dobrih pljeskavica? :)))
xy Odgovori
U 10 casova dolazak gostiju. U 11 casova dolazak stoke. U 12 casova zajednicki rucak. Tako je na sajmu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.