Komentara: 5
Pregleda: 1744
Foto

Obeleženo 30 godina funkcionisanja Narodne kuhinje u Subotici

17.10.2023. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama subotičkog Crvenog krsta juče, na Svetski dan hrane, obeležen je jubilej - tri decenije funkcionisanja programa Narodne kuhinje u našem gradu.
Obeleženo 30 godina funkcionisanja Narodne kuhinje u Subotici

Narodna kuhinja u Subotici, danas najveća u Vojvodini, sa radom je počela 1993. godine. Tokom minule tri decenije broj korisnika se menjao, a unazad nekoliko godina svakodnevno se priprema 1.200 kuvanih obroka koji se isporučuju na 30 punktova širom grada.

Obeleženo 30 godina funkcionisanja Narodne kuhinje u Subotici

Koristim ovu priliku da izrazim veliku zahvalnost svim zaposlenima i volonterima koji rade na pripremi i distribuciji toplih obroka - istakao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i podsetio da je gradska uprava pouzdan partner u realizaciji kako ovog, tako i drugih programa subotičkog Crvenog krsta koji imaju za cilj pomoć najugroženijim sugrađanima - Ove godine za kuvane obroke i porodične pakete iz gradskog budžeta opredeljeno je 36,7 miliona dinara što je za 2,1 milion više u odnosu na 2022. godinu. Na Svetski dan hrane počela je distribucija paketa hrane i higijene najugroženijim Subotičanima, a Grad je i u tu svrhu izdvojio više sredstava nego protekle godine. Za 2.500 prehrambenih paketa i 300 paketa higijene iz gradskog budžeta obezbeđeno je 7 miliona dinara. Ukupna sredstva iz gradskog budžeta za sve aktivnosti Crvenog krsta u tekućoj godini iznose nešto više od 48,4 miliona dinara.

Obeleženo 30 godina funkcionisanja Narodne kuhinje u Subotici

Uz lokalnu samoupravu, partneri subotičkom Crvenom krstu u ovoj humanitarnoj misiji dugoj već tri decenije su i brojni donatori.

Rad Narodne kuhinje je zahtevan i nadasve opsežan, podrazumeva angažovanje većine zaposlenih u subotičkom Crvenom krstu, ali bi bio nezamisliv i praktično nemoguć bez finansijske podrške Grada Subotice, viših nivoa organizovanosti Crvenog krsta, brojnih donatora i bez volontera - istakla je dr Livija Despenić, predsednica Crvenog krsta Subotica - Godišnje preko 137 000 toplih obroka distribuiramo na punktove za naše najugroženije sugrađane, a kada bismo računali 30 godina unazad to bi bilo na milione vekni hleba i pripremljenih kuvanih obroka. Ovo nije mala godišnjica - tri decenije u kontinuitetu pripremamo obroke za najugroženije Subotičane, a trudimo se da im olakšamo život i svakodnevno funkcionisanje i na brojne druge načine - zaključio je Miodrag Varo, stručni saradnik Crvenog krsta Subotica.

Obeleženo 30 godina funkcionisanja Narodne kuhinje u Subotici

Izvor: Subotica.com
30 godina rada Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotice 30 godina rada Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotice 30 godina rada Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotice 30 godina rada Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotice 30 godina rada Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotice 30 godina rada Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotice 30 godina rada Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotice 30 godina rada Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 2 dana
Komentara: 5
Pregleda: 1744
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

crveni krst

narodna kuhinja

stevan bakić

crveni krst subotica

miodrag varo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.