Komentara: 1
Pregleda: 1661
Foto

Obeležen Svetski dan životinja

04.10.2021. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Izložbom eksponata svojih članova iz sekcija kunića, golubova i ptica, kao i likovnih radova osnovaca na temu "Zaštitimo divlje životinje" na Gradskom trgu, Udruženje odgajivača sitnih životinja Subotice obeležilo je danas zajedno sa sugrađanima Svetski dan životinja.
Obeležen Svetski dan životinja

Svaka od izloženih životinja izazvala je veliku pažnju i divljenje posetilaca, a najviše jedna plava ara po imenu Koko, koja je ljubimac Dragoslave Nježić iz Bikova. Iako su relativno mladi ptičari koji se bave uzgojem oko desetak vrsta ptica, Dragoslava i njen suprug kažu da im je Koko kao još jedan član porodice, ali da uzgajanje i vođenje brige o ovom papagaju nije za svakoga.

- Ovo je član porodice koji živi sa nama u kući. Slobodan je i pušten, ručno je othranjen, a pošto imamo decu, velika je maza i razmažen je skroz - priča nam kroz osmeh Dragoslava, dok joj Koko poslušno stoji na ramenu. - Ako mene pitate, preporučila bih, ali onima koji vole i koji imaju vremena, jer njima treba posvetiti tri do četiri sata pažnje dnevno. Ako nemaju toliko vremena, onda nije za ljubimca, jer jako traže ljubav, morate da ih volite i da se ponašate prema njima kao sa ljudima, kao da imate još jedno dete. Imali smo situacije da smo otišli na rođendan, duže smo se zadržali, a on je bio kod kuće sam i čitavo poslepodne nije hteo da priča sa nama, bio je ljut i nije hteo da jede. Pomislili smo da se razboleo, ali se na kraju ispostavilo da je bio usamljen i sad kad idemo negde na duže, vodimo ga sa sobom.

Obeležen Svetski dan životinjaUz izložbu životinja, Udruženje odgajivača sitnih životinja ove godine je po prvi put raspisalo i likovni konkurs za učenike osnovnih škola na temu "Zaštitimo divlje životinje", a na njihovo veliko zadovoljstvo, odziv je premašio sva očekivanja, te je pristiglo pregršt radova od kojih su neki danas izloženi na Gradskom trgu, a najbolji među njima i nagrađeni.

Subotica je poznata po tome da njeni građani vole životinje i da gotovo svaka kuća ima ljubimca, bilo psa, bilo mačku, ali se kao kućni ljubimci drže i papagaji, što dočarava kako ptica može da se veže za čoveka - objašnjava Marko Šarčević, predsednik Udruženja. - Današnjom izložbom smo želeli da pošaljemo poruku građanstvu da onaj ko voli životinje, taj voli i ljude, i jednostavno želimo da pokažemo koliko nas ove životinje spajaju.

Obeležen Svetski dan životinjaUdruženje odgajivača sitnih životinja Subotice broji oko 300 članova u šest sekcija, a ove godine proslavlja i 60 godina postojanja, koje će obeležiti tradicionalnom izložbom u novembru. 

Izvor: Subotica.com
Izložba crteža povodom Svetskog dana životinja Izložba crteža povodom Svetskog dana životinja Izložba crteža povodom Svetskog dana životinja Izložba crteža povodom Svetskog dana životinja Izložba crteža povodom Svetskog dana životinja Izložba crteža povodom Svetskog dana životinja Izložba crteža povodom Svetskog dana životinja Izložba crteža povodom Svetskog dana životinja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1661
Povezane teme

izložba sitnih životinja

izložba životinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.