Komentara: 1
Pregleda: 1564

Obeležen Svetski dan civilne zaštite

28.02.2014. u 14:46h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici obeležen Svetski dan civilne zaštite. Svečanom obeležavanju u sali Nove opštine prisustvovali su predstavnici MUP-a, sektora za vanredne situacije i predstavnici Grada, pojedinci i zaslužna preduzeća. Tim povodom dodeljene su zahvalnice svima koji su se početkom februara uključili u ackiju spašavanja kada je Vojvodina bila zavejana.
Obeležen Svetski dan civilne zaštite

Civilna zaštita je najmasovniji oblik udruživanja građana u pružanju otpora prema svim nedaćama koje mogu da zadese ovo moderno društvo, a tiče se elementarnih nepogoda.U prethodnoj godini mnogo je urađeno i uloženo u ovu službu.

Na  svečanoj sednici, održanoj povodom Svetskog dana civilne zaštite, održana je prezentacija, a prisutni su imali priliku da se upoznaju sa radom i aktivnostima koje su bile sprovedene u oblasti civilne zaštite u periodu od proteklih godinu dana, na nivou Severno-bačkog okruga i na teritoriji Subotice. U slučaju kada je proglašena neka vanredna situacija, tada, spasilačkim jedinicama, pomaže specijalizovana jedinica civilne zaštite.

Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite, sa ciljem da se skrene pažnja široj javnosti na značaj civilne zaštite i razvijanja svesti o značaju preventivnih samozaštitnih mera i postupaka u slučaju elementarnih nepogoda, tehničko – tehnoloških nesreća i drugih nesreća i opasnosti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1564
Povezane teme

dan civilne zaštite

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.