Komentara: 1
Pregleda: 2624

Obeležen Svetski dan borbe protiv side

02.12.2013. u 14:43h
Izvor: RTV
Povodom Svetskog dana borbe protiv side u Subotici je danas u centru grada organizovano besplatno dobrovoljno i poverljivo savetovanje i testiranje na HIV za sve zainteresovane gradane. Savetovanje i testiranje obavlja se u mobilnoj medicinskoj jedinici Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a sami rezultati testiranja dobijaju se na licu mesta u roku od desetak minuta.
Obeležen Svetski dan borbe protiv side

Pored toga, aktivisti Udruženja građana "Stav +" iz Subotice i "Preventa" iz Novog Sada uz stručnu lekarsku podršku epidemiologa Zavoda za javno zdravlje iz Subotice i volontera Kancelarije za mlade Grada Subotice razgovarali su na temu HIV infekcije sa zainteresovanim građanima i prolaznicima i besplatno nudili informativno-edukativni materijal i kondome.

Aktivnost na gradskom trgu sprovodi se u okviru programa "Nedelja borbe protiv side – Subotica 2013" podržanog od strane "Global Found for children" iz Vašingtona i Grada Subotica .

Aktivosti na Trgu slobode u Subotici podržaće i predstavnici krovnog saveza - Unije organizacije Srbije koje se bave zaštitom osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om (USOP) iz Beograda.

Obeležen Svetski dan borbe protiv side

Izvor: RTV
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2624
Povezane teme

sida

hiv

aids

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.