Komentara: 2
Pregleda: 3111
Foto

Obeležen sveti Josip - praznik hrvatske zajednice u Srbiji

18.03.2022. u 19:26h
Izvor: Subotica.com
Hrvatska nacionalna zajednica obeležava svetog Josipa - jedan od četiri praznika Hrvata u Srbiji. Tim povodom, u prostorijama Hrvatskog nacionalnog veća, upriličen je sastanak predstavnika Hrvata u Srbiji sa gostima iz hrvatskog parlamenta.
Obeležen sveti Josip - praznik hrvatske zajednice u Srbiji

Predsednica Hrvatskog nacionalnog veća, Jasna Vojnić podsetila je da ova institucija Hrvata u Srbiji svake godine ovaj praznik obeležava svečano, uz goste iz Hrvatske. Ovoga puta u goste je došlo pet zastupnika hrvatskog parlamenta.

- Jako nam je važna podrška iz Hrvatske, a svedoci smo da je iz godine u godinu sve veća. Hrvatska podržava naše ključne projekte, a osnažuju nas i institucionalno i kadrovski.

Obeležen sveti Josip - praznik hrvatske zajednice u SrbijiNa sastanku, koji je upriličen u prostorijama HNV-a, bilo je reči o tome šta je hrvatska zajednica ostvarila u saradnji sa Hrvatskom.

- Imamo saradnju na političkom nivou, tu su i bilateralni susreti, kao i saradnja na razmeni kulturnih sadržaja, potom saradnja institucija - naveo je Tomislav Žigmanov, predsednik DSHV-a.

Obeležen sveti Josip - praznik hrvatske zajednice u SrbijiNa sastanku je rečeno i da je Hrvatska prepoznala dobre partnere u predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji.

- U poslednjim godinama povećana su i sredstva usmerena ka hrvatskoj zajednici u Srbiji. To se najbolje ogleda u izgradnji Hrvatske kuće koja će biti sedište tri najznačajnije institucije, odnosno Hrvatskog nacionalnog veća, novinsko-izdavačke kuće "Hrvatska riječ" i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata - istakao je Zvonko Milas, državni sekretar u Kancelariji za Hrvate izvan R. Hrvatske.

Obeležen sveti Josip - praznik hrvatske zajednice u SrbijiPružanje podrške hrvatskoj zajednici cilj je i današnje posete, naveli su gosti iz Hrvatske i dodali da se razgovaralo i o položaju Hrvata u Srbiji.

- Nama je jako važno da se realizuje sporazum između Srbije i Hrvatske, naročito član 9. U hrvatskom parlamentu imamo tri zastupnika srpske zajednice, tako da očekujemo i nadamo se da će i u srpskom parlamentu biti predstavnika hrvatske zajednice - istakla je Zdravka Bušić, izaslanica predsednika hrvatskog parlamenta.

Obeležen sveti Josip - praznik hrvatske zajednice u SrbijiPovodom obeležavanja praznika u čitaonici Gradske biblioteke večeras je upriličena i svečana akademija.

Izvor: Subotica.com
Prijem delegacije iz Hrvatske povodom praznika (Sveti Josip) hrvatske manjine u Srbiji Prijem delegacije iz Hrvatske povodom praznika (Sveti Josip) hrvatske manjine u Srbiji Prijem delegacije iz Hrvatske povodom praznika (Sveti Josip) hrvatske manjine u Srbiji Prijem delegacije iz Hrvatske povodom praznika (Sveti Josip) hrvatske manjine u Srbiji Prijem delegacije iz Hrvatske povodom praznika (Sveti Josip) hrvatske manjine u Srbiji Prijem delegacije iz Hrvatske povodom praznika (Sveti Josip) hrvatske manjine u Srbiji Prijem delegacije iz Hrvatske povodom praznika (Sveti Josip) hrvatske manjine u Srbiji Prijem delegacije iz Hrvatske povodom praznika (Sveti Josip) hrvatske manjine u Srbiji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3111
Povezane teme

hrvatsko nacionalno veće

hrvatska nacionalna manjina

jasna vojnić

hrvatski nacionalni savet

tomislav žigmanov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.