• Pregleda: 3361

Obeležen međunarodni Dan mladih

Brojnim aktivnostima u Parku Ferenca Rajhla u sinoć je obeležen međunarodni Dan mladih.
Obeležen međunarodni Dan mladih

Dan mladih obeležen je po sedmi put a manifestaciju je organizovala Kancelarija za mlade. Više od stotinu mladih imalo je priliku da vidi na koje su im zanimljive aktivnosti dostupne u gradu – ekstremni sportovi, AKA aerobik, zumba, programi brojnih udruženja...

Nisu izostale ni ekološke akcije, umetničke izložbe i performans, interaktivni programi Kancelarije za mlade i udruženja građana, kao i akustična svirka lokalnih muzičara.

- Za svaku pohvalu je što se Dan mladih iz godine u godinu obeležava sve masovnije, drago mi je što su u Rajhlovom parku brojna udruženja predstavila svoje aktivnosti i što možemo da vidimo da se mladima nude brojni zanimljivi sadržaji – istakao je gradonačelnik Jene Maglai. - Lokalna samouprava će i dalje nastaviti da podržava rad Kancelarije za mlade, a putem javnim konkursa koje raspisujemo pomažemo i rad omladinskih organizacija. Na jesen treba da se realizuje i Omladinski centar, tu nam je bitno da dođemo do objekta Doma vojske koji bi bio idealno mesto da se mladima pruže još kvalitetniji sadržaji.

Po rečima Vjekoslava Ostrogonca, člana Gradskog veća za omladinu i sport, u fokus ovogodišnjeg obeležavanja Dana mladih su ponude za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

- Kancelarija za mlade u saradnji sa lokalnom samoupravom otvara vrata mladima da što kvalitetnije provedu svoje slobodno vreme, a otvaranjem Omladinskog centra, za koji smo dobili sredstva od republike, oni će imati i svoj kutak gde će moći da borave i učestvuju u raznim aktivnostima – dodao je Ostorgonac. - Poruka mladima je da im otvaramo vrata, da oni sa svojim aktivnostima budu ti koji će preuzeti odgovornost da promene neke stvari, a mi ćemo biti tu da pomognemo.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Ljubica Odgovori
Teško nama kada nedokazani i neostvareni pojedinci pokušavaju da ubede mlade da oni njima mogu da obezbede nešto više no što su uspeli da obezbede sebi zahvaljujući svojim (ne)sposobnostima i (ne)stručnošću koja se na svakom koraku argumentovano osporava i urnebesno ismejava. Teško nama ko nam brine o omladini, tako sumnjivi likovi, primer sticanja privilegija principom "leba bez motike". Što bi Balašević rekao - tako nam je kako nam je, ni zaslužili bolje nismo jer kad je trebalo mi smo ćutali, a danas za time samo žalimo.
Aniko Odgovori
Gde je krenuo ovaj grad ako Vjeko i Josipica sluze kao primer mladima. Zar je tu prljavu politiku koju vode potrebno gurati medju omladinu i na taj nacin se odrzavati na vlasti? Da li iko normalan moze da poveruje likovima koji su lagali sve vreme na poslednjim izborima kako bi se dokopali vlasti pa u dramaticnim obrtima i preletanjima grabili za svoj deo kolaca radi licne finansijske koristi? Gledam ove slike i brinem se kakvo drustvo podrzava ove perspektivne mlade ljude i sta ce sutra za uzvrat da traze od njih, jer besplatnog rucka nigde nema...
rex Odgovori
Pitam se šta je gradonačelniku u glavi kad još uvek plaća ovu Josipu i Vjekoslava. Pa zar nije dosta skandala koje prave ovo dvoje predstavljajući se kao vlast u gradu, tj.kao svemogući i nedodirljivi.
mimi Odgovori
iz godine u godinu sve masovnijaaaaa....gradonačelnik je pobrkao lončiće!
jedva bilo posetilaca.
bilo par udruženja koji su izlagali i koji žive od ovih projekata i presipanja šupljeg u prazno!
uzmu lovu od projekata a javnosti se predstvaljaju kao veliki humani ljudi,a samo svoj džep gledaju..
usput traže mlade koji će džaba da im rade zarad par slika i pića,a oni trljaju dlanove...
su Odgovori
Da nije TUZNO, bilo SMESNO! Ali ovko.... blago receno, uzas!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.