Komentara: 0
Pregleda: 2509

Obeležen Međunarodni dan deteta

20.11.2018. u 16:57h
Izvor: Subotica.com
Povodom Međunarodnog dana deteta, Apoteka Subotica je petu godinu zaredom u Ogranku 3 kod Dečjeg dispanzera održala akciju posvećenu najmlađim pacijentima.
Obeležen Međunarodni dan deteta

Kako bi im olakšali tegobe i ulepšali dan, farmaceuti su svim mališanima, koji su posetili Ogranak 3, delili balone i prigodne poklončiće.

- Od svih akcija koje realizujemo tokom godine ova nam je najdraža, zato što imamo priliku da deci ulepšamo dan kada dođu kod lekara. U saradnji sa našim partnerima, renomiranim farmaceutskim kućama, koje su obezbedile donacije, svaki mališan koji dođe kod nas u apoteku dobiće poklončiće kao što su razne kremice za osetljivu kožu, pastile za grlo, vitaminske bombonice, priveske, balone i mnoge sitnice koje su deci interesantne - ističe Jelena Pavlović, farmaceut Apoteke Subotica.

Ogranak 3 Apoteke Subotica specijalizovan je za decu i trudnice, pa se u ovoj apoteci tokom cele godine može pronaći širok spektar preparata namenjenih ovom delu populacije.

- Svakodnevno kroz ovu apoteku prođe mnogo dece svih uzrasta. To nam je najdraža populacija, trudimo se da im svaki dan ulepšamo a posebno ovaj, koji je posvećen dečjim pravima. Želimo da podsetimo na važnost poštovanja njihovih prava, prava na život, na učenje, na svoje mišljenje, kao i pravo da budu sigurni i zbrinuti - dodaje Pavlović.

Međunarodni dan deteta ustanovile su Ujedinjene Nacije 1954. godine i od tada obeležava svake godine 20. novembra. Na ovaj dan 1959. godine, Ujedinjene nacije usvojile su Deklaraciju o pravima deteta. Cilj obeležavanja 20. novembra je podsećanje na obaveze društva prema deci, kao i ukazivanje na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2509
Povezane teme

apoteka subotica

međunarodni dan deteta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.