Komentara: 0
Pregleda: 2183
Foto

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofa

19.10.2017. u 18:14h
Izvor: Subotica.com
Predavanjem u OŠ “Sonja Marinković“, Gradska organizacija Crvenog krsta obeležila je Međunarodni dan borbe protiv katastrofa. Predavanje je deo aktivnosti koje Crveni krst realizuje u okviru Programa za smanjenje rizika od posledica elementarnih nepogoda u lokalnoj zajednici.
Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofa

Predavanje je bilo namenjeno učenicima trećih razreda, koji su slušali o prirodnim katastrofama  i pravilnim načinima reagovanja u kriznim situacijama kako bi se izbegle posledice. Program za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti u lokalnoj zajednici osmišljen je  u skladu sa  Zakonom o Crvenom krstu Srbije, Zakonom o vanrednim situacijama, kao i Nacionalnom strategijom zaštite i spasavanja.

- U Osnovnoj školi „Sonja Marinković“ ćemo povodom Međunarodnog dana borbe  protiv katastrofa sprovesti evaluaciju programa, koji smo tokom prošle godine sproveli u ovoj školi. Deca će učiti šta o tome kako bi  trebalo pravilno postupati u vanrednim situacijama kao što su klizišta, poplave i zemljotresi - kaže Dijana Gabrić, stručni saradnik Crvenog krsta.

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofa

Najvažniji cilj Programa, prema rečima članice Gradskog veća za obrazovanje, Nataše Aleksić je prevencija.

- Znamo da se sve rešava pošto se nešto desi. Hajde da radimo prevenciju kako bi današnja deca, omladina bila pripremljena i kako bi sprečili eventualne nepogode a i samim tim da bi znali kako da reaguju kada do njih dođe. Vrlo je pohvalan rad Crvenog krsta, a isto tako aktivnost dece, učenika i roditelja, jer su svi oni zajedno radili na tome. Nadam se da će se ovaj program nastaviti i da će se što više mladih edukovati - ističe Aleksić.

Crveni krst Subotica  jedna je od deset gradskih organizacija koje širom Srbije realizuju program Crvenog krsta Srbije.

Izvor: Subotica.com
Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofa Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofa Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofa Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofa Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofa Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofa Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofa Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2183
Povezane teme

crveni krst

nataša aleksić

crveni krst subotica

dijana gabrić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.