Komentara: 0
Pregleda: 1588
Foto

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofa

19.10.2017. u 16:14h
Izvor: Subotica.com
Predavanjem u OŠ “Sonja Marinković“, Gradska organizacija Crvenog krsta obeležila je Međunarodni dan borbe protiv katastrofa. Predavanje je deo aktivnosti koje Crveni krst realizuje u okviru Programa za smanjenje rizika od posledica elementarnih nepogoda u lokalnoj zajednici.
Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofa

Predavanje je bilo namenjeno učenicima trećih razreda, koji su slušali o prirodnim katastrofama  i pravilnim načinima reagovanja u kriznim situacijama kako bi se izbegle posledice. Program za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti u lokalnoj zajednici osmišljen je  u skladu sa  Zakonom o Crvenom krstu Srbije, Zakonom o vanrednim situacijama, kao i Nacionalnom strategijom zaštite i spasavanja.

- U Osnovnoj školi „Sonja Marinković“ ćemo povodom Međunarodnog dana borbe  protiv katastrofa sprovesti evaluaciju programa, koji smo tokom prošle godine sproveli u ovoj školi. Deca će učiti šta o tome kako bi  trebalo pravilno postupati u vanrednim situacijama kao što su klizišta, poplave i zemljotresi - kaže Dijana Gabrić, stručni saradnik Crvenog krsta.

Najvažniji cilj Programa, prema rečima članice Gradskog veća za obrazovanje, Nataše Aleksić je prevencija.

- Znamo da se sve rešava pošto se nešto desi. Hajde da radimo prevenciju kako bi današnja deca, omladina bila pripremljena i kako bi sprečili eventualne nepogode a i samim tim da bi znali kako da reaguju kada do njih dođe. Vrlo je pohvalan rad Crvenog krsta, a isto tako aktivnost dece, učenika i roditelja, jer su svi oni zajedno radili na tome. Nadam se da će se ovaj program nastaviti i da će se što više mladih edukovati - ističe Aleksić.

Crveni krst Subotica  jedna je od deset gradskih organizacija koje širom Srbije realizuju program Crvenog krsta Srbije.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1588
Povezane teme
crveni krst nataša aleksić crveni krst subotica dijana gabrić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.