Komentara: 0
Pregleda: 2981

Obeležen Međunarodni dan bezbednog Interneta

11.02.2014. u 16:33h
Izvor: RTV Yueco
Pod sloganom “Stvorimo bolji Internet zajedno”, obeležen je Međunarodni dan bezbednog Interneta. Cilj obeležavanja je da se ukaže na značaj bezbednog korišćenja globalne mreže, ali i na uloge i odgovornost, koju svi imamo kako bi uticali na stvaranje boljeg internet okruženja za decu.
Obeležen Međunarodni dan bezbednog Interneta

Kako bi se sprečila zloupotreba dece na Internetu, osnovan je sajt „Net patrola“ u svrhu prijema i obrade prijava o nelegalnim ili štetnim sadržajima na internetu.

Osmaci OŠ „Ivan Goran Kovačić“ kažu da svakodnevno koriste internet, kako zbog školskih obaveza, tako i zbog društvenih mreža. Đaci kažu da su potpuno samostalni i da ne postoji potreba za kontrolom od strane roditelja.

U januaru prošle godine osnovan je Centar za bezbedni internet „Klikni bezbedno“. Cilj rada centra je obezbeđivanje edukativnih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama u Srbiji za učenike uzrasta od 11 do 17 godina, njihove roditelje, nastavnike i školske psihologe, kao i obezbeđivanje relevantnih informacija o bezbednom korišćenju interneta. Primetno je postojanje zloupotreba interneta, posebno u domenu uznemiravanja dece, bilo na verbalan ili bilo koji drugi način.

Međunarodni Dan bezbednog interneta proslavlja se svake godine drugog utorka u februaru.  Ovaj dan se proslavlja u preko 100 zemalja širom sveta, uključujući i Srbiju koja je na ovom polju aktivna od 2009. godine sa projektom „Klikni bezbedno“.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2981
Povezane teme

Oš Ivan Goran Kovačić

dan bezbednog interneta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.