Komentara: 8
Pregleda: 3110

Obeležen jubilej Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata

14.02.2014. u 12:14h
Izvor: RTV City
Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata obeležio je petu godišnjicu rada uz prisustvo suosnivača,predstavnika Pokrajinske uprave i Hrvatskog nacionalnog veća, kao i brojnih eminentnih poštovalaca i saradnika Zavoda.
Obeležen jubilej Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata

Na proslavi jubileja bili su prisutni uvaženi gosti iz Republike Hrvatske, predstavnici Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske iz Republike Hrvatske, Dragan Đurić, zatim generalni konzul Republike Hrvatske, predstavnici dva suosnivača Zavoda: Skupštine Vojvodine i Hrvatskog nacionalnog veća, Slaviša Grujić, podpredsednik Vlade Vojvodine i resorni ministar kulture i informisanja, kao i predsednik Hrvatskog nacionalnog veća dr Slaven Bačić, Blaško Stantić, član gradskog veća resor obrazovanja, kao i direktori i upravnici zavoda za kulturu nacionalnih zajednica, zatim Zavoda za kulturu Vojvodine,nacionalih saveta, predstavnici hrvatskih udruženja u Vojvodini.

Prigodan kulturno umetnički program priredili su saradnici Zavoda: Edi Tajm na gajdama i Josip Duić na tamburici. Nevena Mlinko je govorila odlomak iz autobiografije Antuna Gustava Matoša. Na svečanosti je otvorena i izložba koju je postavila kustos Gradskog muzeja istoričarka umetnosti Ljubica Vuković Dulić. Izložba je deo iz bogate kolekcije slika ostavštine Đure Lončara.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3110
Povezane teme

zavod za kulturu vojvođanskih hrvata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.