• Pregleda: 3815

Obeležen dan Tavankuta

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić i član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Blaško Stantić, prisustvovali su svečanoj sednici Skupštine Mesne zajednice „Tavankut”, upriličenoj povodom obeležavanja Dana sela. Svečana sednica održana je u Galeriji Prve kolonije naive u tehnici slame, u ulici Marka Oreškovića broj 10.
Obeležen dan Tavankuta

Uz isticanje da u narednom periodu namerava da više pažnje posveti razvoju prigradskih mesnih zajednica, gradonačelnik Maglai je, obraćajući se novinarima, rekao da će se lokalna samouprava truditi da unapredi infrastrukturnu opremljenost ovog mesta, kao i društveni život, obnovom Doma kulture koji iz bezbednosnih razloga nije u upotrebi od prošle godine.

- Ove godine ćemo sigurno nastaviti izgradnju Doma kulture koja ide nekim svojim tokom, nadam se da ćemo ga sledeće godine završiti i predati na upotrebu. Napravićemo, na zahtev mesne zajednice, i mrtvačnicu na groblju u Gornjem Tavankutu, a najveći izazov u narednih nekoliko godina ne samo za lokalnu samoupravu nego i za Tavankut, Ljutovo i Skenderovo će biti izgradnja vodovodne mreže u tim naseljima - kazao je Jene Maglai.

On je naglasio da grad Subotica namerava i da, korak po korak, ekonomski osnaži položaj prigradskih mesnih zajednica podsticanjem lokalnih proizvođača i preduzetnika.

Tavankut jedna od retkih mesnih zajednica koja nema vodovodnu mrežu, rekao je Josip Petreš, predsednik Skupštine MZ „Tavankut”, i dodao da je obnova Doma kulture jedan od prioriteta mesne zajednice.

- U našem selu imamo puno udruženja i dva kulturno-umetnička društva, a organizujemo i mnogo različitih manifestacija, tako da bi nam Dom kulture dobro došao – kazao je Petreš.

Prema njegovim rečima, Tavankut ima protokol o saradnji sa opštinom Kaćmar u Mađarskoj, a postoje i pokušaji uspostavljanja veze na nivou lokalnih samouprava sa opštinom Velika, iz Republike Hrvatske.

- Sa opštinom Velika iz Republike Hrvatske već sarađujemo na nivou kulturno-umetničkih društava, ali mi želimo da se ta saradnja proširi i na lokalne samouprave. S obzirom na to da je Hrvatska članica Evropske unije želeli bismo da zajedno sa njima apliciramo na neke projekte, ili da nam oni pomognu u pisanju projekata, što bi nama mnogo značilo – smatra Josip Petreš.

Dan Mesne zajednice „Tavankut”, odnosno Dan sela, vezan je za praznik Dana srca Marijinog. Danas je održana svečana sednica Skupštine mesne zajednice, kao i misa, a za sutra od 18 časova predviđen je kulturno-umetnički program u seoskom parku.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

6
Milan024 Odgovori
...nakon, obećanja, da će se obnoviti Dom kulture, preslo se na specijaliteta!!! Ha, ha, ha,...čestitam vam gradonacelnice, ko vas nezna, skupo bi vas platio!!!!
Lane Odgovori
Milan024
bilo bi da vi zuti niste dali te pare za zgrade apoteka sve jednoj firmi da radi
ffilozoff Odgovori
STA je bilo na "MENIJU"??? Prisnac,krumpiraca(posna),fanci,lakumici,tarana,sos od visanja,tisto s makom,tisto s krumpirom,maslica,kompot,gomboci,fratrove usi,zmare,pticije mliko,listici,uzlivanca,....ili GULAS(zbog polgaemestera)??? AAaaaaaa i Bajic je tamo ,i Veljkovic i Raicevic,Maravic....???Petak je tisto se ide!!! AJD zmare su insajder....
Vesko Odgovori
Tavankucani cestitam vam praznik i lepo se u nedelju proveli na Prostenju.
mus Odgovori
use,nase i podase
Građanka Odgovori
Direkciji za Izgradnju grada treba zahvaliti za dan obeležavanja Tavankuta, a ne gospodinu Gradonačelniku. Gradonačelnik grada je amo figura. Zar je toliko bitno šta je bilo na meniju? Jednostavno ne mogu neke građane da shvatim a verovatno iste nikada neću ni shvatititi, umesto da se raduju svemu tome što je Direkcija za izgradnju grada u ovoj krizi uspela sve to da angažuje. VELIKE POHVALE DIREKCIJI DRADA NA TRUDU.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.