Komentara: 90
Pregleda: 7608
Foto

Obeležen Dan Republike Srpske

09.01.2023. u 16:18h
Izvor: Subotica.com
Članovi Zavičajne zajednice "Republika Srpska" Subotica obeležili su slavu udruženja - Svetog Stefana, kao i 31. godišnjicu postojanja Republike Srpske.
Obeležen Dan Republike Srpske

Uz ikonu, slavski kolač i sveću obeležena je slava Zavičajne zajednice "Republika Srpska", koja u našem gradu funkcioniše već devet godina i koja broji više od 2 hiljade članova.

- Ova zavičajna zajednica osnovana je 2014. godine u cilju očuvanja kulturno-istorijskog nasleđa, običaja i tradicije naroda koji dolazi sa prostora Republike Srpske, a koji živi i radi u Subotici. Uspeli smo da okupimo naš narod, a naročito omladinu. U gradu smo postali prepoznatljivi po brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama, kao i po organizovanju humanitarnih akcija. Ponosimo se činjenicom da imamo jaku omladinsku organizaciju čiji predstavnik je prethodne godine izabran za predsednika Saveza srpskih udruženja našeg okruga - istakao je Milorad Ćopić, predsednik Zavičajne zajednice "Republika Srpska".

Obeležen Dan Republike Srpske

Svim članovima ove zajednice, slavu Svetog Stefana i Dan Republike Srpske čestitao je gradonačelnik Stevan Bakić, koji je podsetio da je saradnja Subotice i R. Srpske u protekle dve godine intenzivirana, te da su realizovane brojne zvanične posete.

Obeležen Dan Republike Srpske

Ovaj datum jedan je od najvećih datuma u srpskoj istoriji. Pred nama su velika iskušenja, moramo biti još jedinstveniji kako bismo očuvali naše bratske, rodbinske, komšijske odnose i kako bismo tim našim jedinstvom očuvali nacionalni identitet, našu tradiciju, kulturu i pravoslavnu veru - kazao je gradonačelnik Bakić.

Za Republiku Srpsku 9. januar predstavlja slobodu i budućnost. To je dan kada je srpski narod u BiH doneo odluku koja je bila poruka mira, dijaloga i razgovora, poručio je direktor predstavništva R. Srpske u Srbiji, Mlađan Cicović.

Obeležen Dan Republike Srpske

- Kako smo to radili 1992. godine, tako nažalost radimo i sada, 31 godinu nakon toga. Ponovo se borimo za našu slobodu i za to da živimo u državi u kojoj će se poštovati Ustav i u kojoj će se poštovati jedan međunarodni ugovor kakav je Dejtonski mirovni sporazum. Bez obzira na sve izazove i iskušenja, mi ćemo to i u narednom periodu činiti, baš kao što ćemo slaviti 9. januar i Republiku Srpsku, kao što smo radili i svih ovih godina - rekao je Cicović.

Na ovoj svečanost, minutom ćutanja odata je počast svima onima koji su svoje živote ugradili u temelje R. Srpske.

Izvor: Subotica.com
Slava Zavičajne zajednice Republika Srpska Subotica Slava Zavičajne zajednice Republika Srpska Subotica Slava Zavičajne zajednice Republika Srpska Subotica Slava Zavičajne zajednice Republika Srpska Subotica Slava Zavičajne zajednice Republika Srpska Subotica Slava Zavičajne zajednice Republika Srpska Subotica Slava Zavičajne zajednice Republika Srpska Subotica Slava Zavičajne zajednice Republika Srpska Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 90
Pregleda: 7608
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

stevan bakić

milorad ćopić

zavičajna zajednica republika srpska subotica

republika srpska

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.