Komentara: 17
Pregleda: 3072

Obeležen Dan MZ "Peščara"

26.05.2017. u 19:43h
Izvor: Subotica.com
Likovnom radionicom i izložbom obeležen je Dan MZ Peščara i 35. godišnjica od izdvajanja iz MZ Zorka.U ovoj Mesnoj zajednici danas živi oko 7 hiljada građana, među kojima  je oko 2000 dece.
Obeležen Dan MZ "Peščara"

Iako je prema rečima predsednika Skupštine ove Mesne zajednice, Aleksandra Rankovića  u prethodnom periodu mnogo učinjeno na poboljšanju uslova života, stanovnike ovog dela grada i dalje najviše muče infrastrukturni problemi.

- Loši su uslovi života, gorući problem nam je infrastruktura. Uspeli smo da obnovimo asfalt u Šabačkoj, greder je prošao kroz još neke ulice, a prvi put nasut je put i u Ulici Benedek Eleka. To je veliki pomak. Uspeli smo nedavno i vodu da dovedemo u dve ulice, ali imamo još mnogo problema-kaže Ranković i dodaje da je jedan od proriteta izgradnja Doma kulture, koji bi bio novo mesto okupljanja građana-Imamo sva neophodna dokumenta, građevinsku i lokacijsku dozvolu, ali nam nedostaju sredstva. Za taj projekat je potrebno 15 milona dinara, a to nisu velika sredstva za ovoliko veliki broj ljudi koji živi u  Mesnoj zajednici Peščara.

Povodom Dana MZ organizovan je dvodnevni kulturno-zabavni program, u kojem je učestvovao Aktiv žena predstavljajući svoje rukotvorine, Miroslava Peić koja je prikazala radove u dekupaž tehnici, kao i likovna sekcija Gradske organizacije „Crveni krst“. Na likovnoj koloniji, koja je danas organizovana, 14 članica Likovne sekcije Crvenog krsta je različitim tehnikama slikalo motive iz ove mesne zajednice.

- Već nekoliko godina dolazimo da uveličamo proslavu Dana MZ. Članice likovne sekcije koju vodim pri Crvenom krstu su danas radile na temu, koja pripada ovom podneblju. Slikali smo pejzaže, nekada su na ovom mestu bili salaši, a  zatim i Somborsku prugu. Sve radove ćemo pokloniti MZ, jer ih oni izlažu u svojim prostorijama ili opet poklanjaju zaslužnim stanovnicima-kaže Šandor Kerekeš, koji vodi  Likovnu sekciju Crvenog krsta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 3072
Povezane teme

mz peščara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.