Komentara: 0
Pregleda: 3055

Obeležavanje Nacionalnog dana knjige u Gradskoj biblioteci

28.02.2013. u 17:30h
Izvor: RTV Yueco
Nacionalni dan knjige Gradska biblioteka Subotica obeležava izložbom starih i retkih knjiga i akcijom za studente koji će moći za 500 dinara da postanu članovi ove kulturne ustanove. Današnji dan uzet je i za Dan Narodne biblioteke Srbije koji je proglašen za Nacionalni dan knjige.
Obeležavanje Nacionalnog dana knjige u Gradskoj biblioteci

U povodu obeležavanja Nacionalnog dana knjige u Izložbenoj sali Gradske biblioteke do 15. marta biće otvorena izložba stare i retke knjige iz fonda Biblioteke. Izložene su knjige iz 18. i 19.veka, a zastupljena su dela Srba, Mađara, Hrvata i Bunjevaca. U Subotici je prva štamparija otvorena 1844. godine u vlasništvu Karla Bidermana, pa su na izložbi izloženi eksponati iz ove štamparije.

U povodu Nacionalnog dana knjige, Gradska biblioteka je pokrenula akciju za studente. Svi akademci koji u periodu od prvog do dvadeset i osmog marta dodju na pozajmno odeljenje Gradske biblioteke mogu postati članovi Biblioteke za povlašćenu cenu od 500 dianara uz prikaz indeksa.

Dan kada je političar, diplomata, ustavopisac i knežev sekretar Dimitrije Davidović uputio (15. februara po starom, a 28. po novom kalendaru) pismo knezu Milošu o uređenju Biblioteke, uzet je za Dan Narodne biblioteke Srbije, koji je ove godine proglašen za Nacionalni dan knjige.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3055
Povezane teme

gradska biblioteka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.