Komentara: 5
Pregleda: 2105

Obavljeno više od 800 pregleda i laboratorijskih usluga

27.02.2018. u 15:54h
Izvor: Subotica.com
Tokom akcije besplatnih preventivnih pregleda, koja se održala u nedelju, 25. februara, pregledano je 245 sugrađana, a obavljeno je ukupno 839 pregleda i laboratorijskih usluga, saopštili su iz Opšte bolnice Subotica. 
Obavljeno više od 800 pregleda i laboratorijskih usluga

Besplatne preglede pokrenulo je Ministarstvo zdravlja u cilju dijagnostike i promocije prevencije, prvenstveno hroničnih bolesti koje najviše opterećuju naše stanovništvo. Ovoga puta, sugrađani su u bili u prilici da urade oftalmološki pregled, kardiološki fizikalni pregled, EKG, da izmere krvni pritisak, nivo šećera u krvi i tumor markere jajnika i prostate.

Tokom akcije pregledano je 245 pacijenata, a obavljeno je ukupno 839 pregleda i laboratorijskih usluga, od čega najviše oftalmoloških pregleda, odnosno 162. Urađeno je i 152 fizikalna kardiološka i EKG pregleda, a isto toliko puta je izmeren nivo šećera u krvi kod pacijenata. Laboratorijskih analiza krvi na tumor markere bilo je ukupno 190, odnosno 100 na tumor markere jajnika i 90 prostate. 

Peta akcija besplatnih preventivnih pregleda organizovana je i sprovedena u Opštoj bolnici, u saradnji sa Domom zdravlja, a u njoj je učestvovalo ukupno 30 zdravstvenih radnika, lekara specijalista kardiologije, oftalmologije, specijalista kliničke biohemije, medicinskih-sestara tehničara i laboratorijskih tehničara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 2105
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

dom zdravlja subotica

besplatni pregled

bolnica subotica

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.