Komentara: 0
Pregleda: 3668

Obavljena primopredaje 25 vagona Železnicama Srbije

30.03.2011. u 02:54h
Izvor: RTV Yueco
Obavljena primopredaje 25 vagona Železnicama Srbije

U fabrici “Tatravagonka Bratstvo” u Subotici je obavljena primopredaja preostalih 25 remontovanih vagona "Železnicama Srbije". Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je pre dve godine pokrenulo poseban program pomoći srpskoj vagongradnji u vrednosti od 2,1 milijarde dinara sa ciljem povećanja zaposlenosti i pokretanja proizvodnje. Kroz dva ugovora subotičko preduzeće će za potrebe Železnica Srbije remontovalo ukupno 350 vagona u vrednosti od 280 miliona dinara.

Juče je potpisan zapisnik o ispunjenju ugovora o privatizaciji fabrike "Bratstvo". Tatravagonka se obavezala da će da preuzme sve zaposlene radnike i da će u kompaniju da uloži najmanje tri miliona evra. Pored toga, će da pokrene i proizvodnju vagona koji će se izvoziti u Nemačku, Rusiju, Austriju i druge evropske zemlje.

U novoj firmi biće zapošljeno 237 bivših radnika Bratstva. Novim kolektivnim ugovorom garantovana je i prosečna plata na nivou grada Subotice."Bratstvo" je pre dve godine potpuno obustavilo rad i radnici su stupili u štrajk i tada je većinski vlasnik ustupio akcije državi.

Tender za prodaju Bratstva je objavljen u junu prošle godine, a pravo učešća su imale firme koje se bave proizvodnjom šinskih vozila najmanje pet godina i prihodavale su 15 miliona evra. Tatravagonka je jedna od najvećih proizvođača šinskih vozila.Ima oko 2000 zaposlenih, a u 2008.godini je ostvarila prihod od 280 miliona evra prodajom na tržištima Slovačke, Austrije, Nemačke, Švajcarske i Češke.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3668
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

fabrika bratstvo

fabrika vagona subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.