Komentara: 3
Pregleda: 4439

Obaveštenje u upisu dece u prvi razred osnovne škole

12.03.2014. u 15:58h
Izvor: Subotica.com
Sekretarijat za društvene delatnosti objavio je obaveštenje vezano za upis dece u prvi razred osnovne škole u školskoj 2014/15. godini.
Obaveštenje u upisu dece u prvi razred osnovne škole

Na osnovu člana 98. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja Sekretarijat za društvene delatnosti Grada Subotice organizuje upis dece u prvi razred osnovne škole na području grada Subotice, u periodu od 01. aprila d 30. maja 2014. godine.

Što se tiče uslova, oni su sledeći:  U prvi razred osnovne škole u školskoj 2014/2015. godin upisuju se deca koja će do 1. septembra 2014. godine imati najmanje šest i po godina (rođeni do 28. februara 2008. godine), odnosno, najviše sedam i po godina. Svaki roditelj, usvojilac, staratelj, odnosno, organ starateljstva odgovoran je za upis deteta u prvi razred osnovne škole.

U prvi razred mogu se upisati i deca koja će do početka školske godine (1. septembra) napuniti šest godina, i to nakon provere spremnosti deteta za polazak u osnovnu školu koju vrši psiholog škole primenom preporučenih standarda i postupaka.

Iz gradskog Sekretarijata za društvene delatnosti napominju da prilikom upisa dece roditelji su u obavezi da prilože izvod iz matične knjige rođenih (nije potreban novi izvod) , zatim Uverenje o lekarskom pregledu deteta, odnosno, revakcinaciji.

Uverenje o revakcinaciji na području grada Subotice izdaje Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece koja se nalazi na adresi Đure Đakovića broj 14, a u naseljima grada to obavljaju zdravstvene stanice u mestu).


Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 4439
Povezane teme

upis u školu

upis u prvi razred

upis prvaka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.