• Pregleda: 2735

O bezbednosti u saobraćaju sa osnovcima

Predstavnici Saobraćajne policije PU Subotica održali su danas čas đacima Osnovne škole „Sonja Marinković“ na temu pravilnog ponašanja u saobraćaju.
O bezbednosti u saobraćaju sa osnovcima

Čas je učenicima trećeg razreda održan u okviru Programa za smanjenje rizika posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti u lokalnoj zajednici, koji realizuje Crveni krst Subotica u saradnji sa nacionalnom organizacijom Crvenog krsta.

Cilj programa, koji se pored OŠ “ Sonja Marinković“ realizuje u još 15 gradova i opština u našoj zemlji je da se utiče na podizanje nivoa opšte bezbednosne kulture od najranijeg uzrasta.

- U našem gradu program se realizuje sada samo u Osnovnoj školi “Sonja Marinković“ za sve učenike trećeg razreda. Današnji čas je posvećen opštoj bezbednosti, pa ćemo u saradnji sa predstavnicima Policijske uprave deci ukazati na pravilno ponašanje u saobraćaju. Učenici će časove pohađati do kraja prvog polugodišta, kada ih očekuje takmičenje iz oblasti pravilnog reagovanja u kriznim situacijama - kaže Dijana Gabrić, stručna saradnica za prvu pomoć i delovanje u nesrećama Crvenog krsta.

Da učenici trećeg razreda znaju kakva pravila važe za pešake potvrdio je Vuk Radinović.
- Mislim da treba da poštujemo znake u saobraćaju i da se pravilno ponašamo, da gledamo preko ulice i da ne prelazimo na crveno svetlo, nego samo kad je zeleno. To važi za pešake ali i za bicikliste - kaže učenik Vuk Radinović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Pajo Odgovori
Kakva bezbednost kada kod nekih skola ni pesacki prelazi nepostoje u okolini ?????Malo bi se i saobracajni inzinjeri morali pozabaviti oko skola!
rajko Odgovori
Pesacki prelaz u Brace Radic na raskrsnici sa S.Marinkovic koji prelazi veliki broj dece na putu do male skole Sonja Marinkovic je jako opasan, jer se vozila krecu velikom brzinom, naravno NE propustajuci pesake.
Zona skole je obelezena samo ispred ulaza u skolu!?
Zorka Bronks Odgovori
Baš me interesuje da li su čika policajci rekli da uvek u saobraćaju zaustavljaju obične i siromašne građane a sinove i ćeri u crno zatamljenim autićima neće zaustavljati, i da će glumiti silu i baje gde god stignu tražiće od tebe ličnu kartu i u sred bela dana i pitaće te zašto nosiš kapuljaču kada pada kiša i uglavnom ćeš ih sresti pijane u pečenjarama kako spopadaju konobarice.
Igor Odgovori
Podržavam akciju, ALI !
Voleo bih da se od prvog razreda osnovne škole, bar jednom mesečno održava čas o bezbednosti i učestvovanju u saobraćaju kako bi se deca od malih nogu edukovala.
Tužno je i žalosno, a i veoma opasno, što većina pešaka i biciklista nema čak ni osnovno znanje o pravilima saobraćaja.
Svi mi na neki način svakodnevno učestvujemo u saobraćaju i nije dovoljno da samo vozači poštuju pravila-nažalost, uvek ima i onih drugih koji ne poštuju propise ali za to je već zadužena saobraćajna policija...
andrea Odgovori
i to debelo ih treba podučavati jer oni uopšte ne paze , čast izuzecima. sve im je dozvoljeno čak i da ne poštuju saobraćaj. i nikom ništa , molim vas dobro ih naučite da život ni9je ko igrica na komjuteru da ti se ne može ništa desiti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.