Komentara: 5
Pregleda: 3041

O bezbednosti u saobraćaju sa osnovcima

15.12.2016. u 15:56h
Izvor: Subotica.com
Predstavnici Saobraćajne policije PU Subotica održali su danas čas đacima Osnovne škole „Sonja Marinković“ na temu pravilnog ponašanja u saobraćaju.
O bezbednosti u saobraćaju sa osnovcima

Čas je učenicima trećeg razreda održan u okviru Programa za smanjenje rizika posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti u lokalnoj zajednici, koji realizuje Crveni krst Subotica u saradnji sa nacionalnom organizacijom Crvenog krsta.

Cilj programa, koji se pored OŠ “ Sonja Marinković“ realizuje u još 15 gradova i opština u našoj zemlji je da se utiče na podizanje nivoa opšte bezbednosne kulture od najranijeg uzrasta.

- U našem gradu program se realizuje sada samo u Osnovnoj školi “Sonja Marinković“ za sve učenike trećeg razreda. Današnji čas je posvećen opštoj bezbednosti, pa ćemo u saradnji sa predstavnicima Policijske uprave deci ukazati na pravilno ponašanje u saobraćaju. Učenici će časove pohađati do kraja prvog polugodišta, kada ih očekuje takmičenje iz oblasti pravilnog reagovanja u kriznim situacijama - kaže Dijana Gabrić, stručna saradnica za prvu pomoć i delovanje u nesrećama Crvenog krsta.

Da učenici trećeg razreda znaju kakva pravila važe za pešake potvrdio je Vuk Radinović.
- Mislim da treba da poštujemo znake u saobraćaju i da se pravilno ponašamo, da gledamo preko ulice i da ne prelazimo na crveno svetlo, nego samo kad je zeleno. To važi za pešake ali i za bicikliste - kaže učenik Vuk Radinović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3041
Povezane teme

bezbednost učenika

bezbednost biciklista

oš sonja marinković

bezbednost dece

bezbednost u saobraćaju

bezbednost saobraćaja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.