Komentara: 4
Pregleda: 6298

Novosadski studenti obišli Simensovu fabriku u Subotici

25.04.2013. u 15:20h
Izvor: RTV Yueco
Preko 50 studenata elektortehnike, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, posetilo je danas Simensovu fabriku generatora za vetroelektrane u Subotici. Kao i prethodnih godina, i ove se nastavlja dobra praksa da se studenti opredeljeni za elektroenergetiku, energetsku elektroniku i električne mašine bliže upoznaju sa proizvodnim pogonom i tehnološkim procesom.
Novosadski studenti obišli Simensovu fabriku u Subotici

Studenti su imali priliku da se pored obilaska fabrike, detaljnije upoznaju i sa tehnologijom izrade električnih mašina, jer upravo na fakultetu imaju predmet električne mašine. Ono što je posebno interesantno, jeste da se upravo u ovoj Simensovoj fabrici u Subotici proizvode generatori koje poseduje svaka četvrta instalirana vetrenjača u Evropi.

Siemensova fabrika u Subotici zapošljava oko 700 radnika, i svakog meseca proizvede više od 150 generatora za vetroelektrane, a od svog osnivanja do sada proizvela je 14.500. Ovi podaci dovode fabriku među deset najvećih izvoznika iz Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 6298
Povezane teme

Siemens

Simens Subotica

fabrika simens u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.