Komentara: 6
Pregleda: 4633
Foto

Novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa

26.12.2017. u 15:22h
Izvor: Subotica.com
Novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa

U Velikoj većnici Gradske kuće danas je održan tradicionalni prijem za predstavnike državnih organa i javnih preduzeća, na kome su sumirani rezultati i sve ono što je obeležilo godinu na izmaku.

Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana, za nama je godina političke stabilnosti i ekonomskog boljitka.

- U junu 2016. obećali smo da ćemo završiti svojevremeno započete a nezavršene kapitalne investicije, po kojima je, nažalost, Subotica bila prepoznatljiva. Prvi konkretni rezultati bili su vidljivi već u martu, kada je otvorena prva deonica „Ipsilon“ kraka od petlje Subotica Jug do kružne raskrsnice sa Bikovačkim putem, u vrednosti od 124 miliona dinara. Potom je, dva meseca pre ugorenog roka, završena i izgradnja druge deonice od raskrsnice sa Somborskim putem do Bačkotopolskog puta, duga pet kilometara, a vrednost investicije je 225 miliona dinara – podsetio je gradonačelnik Bogdan Laban, naglašavajući podršku republičke Vlade da Subotica krene putem ulaganja i razvoja. - Završena je šesta faza adaptacije i rekonstrukcija zgrade Narodnog pozorišta, ulazimo u sedmu fazu, čija je vrednost oko 250 miliona dinara. Početkom marta u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ otvoren je novi pogon fabrike „Kontinental“, koji je potvrda da je ova velika kompanija zadovoljna privrednim ambijentom u Subotici i Srbiji. Novi pogon otvorio je i „Ametek“, a položen je i kamen temeljac za izgradnju fabrike italijanske kompanije „Kaminada“, okončani su i radovi na izgradnji Carinskog terminala, zahvaljući sredstvima Vlade Srbije od 50 miliona dinara.

Novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa

Posebno mesto u aktivnostima gradske vlasti zauzimao je Palić, gde se ulagalo u komunalnu infrastrukturu, uređenje Velikog parka, termalnih bazena, rekonstrukciju Letnje pozornice, sanaciju Velike terase, a u sve to je uloženo oko 130 miliona dinara. Takođe počela je realizacija projekta „Zaštita biodiverziteta jezera Palić Ludaš“.

- Obezbeđena su sredstva za rekonstrukciju OŠ „Sonja Marinković“, gde su radovi praktično završeni, i kompletnu adaptaciju Hemijsko-tehnološke škole, koja će biti gotova u maju. Što se tiče putne infrastrukture najvažnija nam je bila rekonstrukcija Tolminske ulice, a pažnju smo posvetili i sportskoj infrastrukturi i u toku je klimatizacija Hale sportova, na Gradskom stadionu su zasvetleli reflektori – dodao je gradonačelnik. - U 2018. godini očekuju nas nova iskušenja na koaj bi trebalo da odgovorimo intenzivnim radom i saradnjom između lokalne samouprave i državnih organa. Na nama je da donosimo odluke koje su bitne za razvoj grada i život naših sugrađana.

Po rečima predsednika Skupštine grada Tivadara Bunforda, stabilnost je prisutna na svim nivoima u državi, a gradske institucije deo su tog harmoničnog sistema.

Novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa

- Godina je bila ekonomski uspešnija od prethodnih, budžetski dosledna, s obzirom da smo budžet usklađivali sa realnim okolnostima, preispitivali ostvarenja i pravili ravnotežu – istakao je Tivadar Bunford, dodajući da je gradski parlament radio zakonito, blagovremeno i efikasno. - Godina je bila teška i zahtevna, ali smo trudom i radom uspeli da ostvarimo zajedničke ciljeve, vidi se važnost dobre komunikacije koalicionih partnera i svih nivoa vlasti.

Izvor: Subotica.com
Svečani prijem za zaposlene u Gradskoj upravi Svečani prijem za zaposlene u Gradskoj upravi Svečani prijem za zaposlene u Gradskoj upravi Svečani prijem za zaposlene u Gradskoj upravi Svečani prijem za zaposlene u Gradskoj upravi Svečani prijem za zaposlene u Gradskoj upravi Svečani prijem za zaposlene u Gradskoj upravi Svečani prijem za zaposlene u Gradskoj upravi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 4633
Povezane teme

Gradska uprava Subotica

svečani prijem

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.