• Pregleda: 4076

Novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa

Novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa

U Velikoj većnici Gradske kuće danas je održan tradicionalni prijem za predstavnike državnih organa i javnih preduzeća, na kome su sumirani rezultati i sve ono što je obeležilo godinu na izmaku.

Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana, za nama je godina političke stabilnosti i ekonomskog boljitka.

- U junu 2016. obećali smo da ćemo završiti svojevremeno započete a nezavršene kapitalne investicije, po kojima je, nažalost, Subotica bila prepoznatljiva. Prvi konkretni rezultati bili su vidljivi već u martu, kada je otvorena prva deonica „Ipsilon“ kraka od petlje Subotica Jug do kružne raskrsnice sa Bikovačkim putem, u vrednosti od 124 miliona dinara. Potom je, dva meseca pre ugorenog roka, završena i izgradnja druge deonice od raskrsnice sa Somborskim putem do Bačkotopolskog puta, duga pet kilometara, a vrednost investicije je 225 miliona dinara – podsetio je gradonačelnik Bogdan Laban, naglašavajući podršku republičke Vlade da Subotica krene putem ulaganja i razvoja. - Završena je šesta faza adaptacije i rekonstrukcija zgrade Narodnog pozorišta, ulazimo u sedmu fazu, čija je vrednost oko 250 miliona dinara. Početkom marta u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ otvoren je novi pogon fabrike „Kontinental“, koji je potvrda da je ova velika kompanija zadovoljna privrednim ambijentom u Subotici i Srbiji. Novi pogon otvorio je i „Ametek“, a položen je i kamen temeljac za izgradnju fabrike italijanske kompanije „Kaminada“, okončani su i radovi na izgradnji Carinskog terminala, zahvaljući sredstvima Vlade Srbije od 50 miliona dinara.

Posebno mesto u aktivnostima gradske vlasti zauzimao je Palić, gde se ulagalo u komunalnu infrastrukturu, uređenje Velikog parka, termalnih bazena, rekonstrukciju Letnje pozornice, sanaciju Velike terase, a u sve to je uloženo oko 130 miliona dinara. Takođe počela je realizacija projekta „Zaštita biodiverziteta jezera Palić Ludaš“.

- Obezbeđena su sredstva za rekonstrukciju OŠ „Sonja Marinković“, gde su radovi praktično završeni, i kompletnu adaptaciju Hemijsko-tehnološke škole, koja će biti gotova u maju. Što se tiče putne infrastrukture najvažnija nam je bila rekonstrukcija Tolminske ulice, a pažnju smo posvetili i sportskoj infrastrukturi i u toku je klimatizacija Hale sportova, na Gradskom stadionu su zasvetleli reflektori – dodao je gradonačelnik. - U 2018. godini očekuju nas nova iskušenja na koaj bi trebalo da odgovorimo intenzivnim radom i saradnjom između lokalne samouprave i državnih organa. Na nama je da donosimo odluke koje su bitne za razvoj grada i život naših sugrađana.

Po rečima predsednika Skupštine grada Tivadara Bunforda, stabilnost je prisutna na svim nivoima u državi, a gradske institucije deo su tog harmoničnog sistema.

- Godina je bila ekonomski uspešnija od prethodnih, budžetski dosledna, s obzirom da smo budžet usklađivali sa realnim okolnostima, preispitivali ostvarenja i pravili ravnotežu – istakao je Tivadar Bunford, dodajući da je gradski parlament radio zakonito, blagovremeno i efikasno. - Godina je bila teška i zahtevna, ali smo trudom i radom uspeli da ostvarimo zajedničke ciljeve, vidi se važnost dobre komunikacije koalicionih partnera i svih nivoa vlasti.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
simica Odgovori
Koji organ predstavlja vojvoda mirko bajić ???
AlwaysUltra Odgovori
Sve smo to već odavno više puta rezimirali - samo još ostaje da nama , običnim smrtnicima , odaju tajnu puta u tu zemlju Dembeliju koju tako slatkorečivo opisuju. Da je i mi vidimo i doživimo , želja je velika , ali ne uspevamo da je pronadjemo na mapi atlasa.

Drug Bunford govori o harmoniji i ravnoteži koji tamo vladaju - zato betonske cipele na noge pa pred Gradsku kuću - da nas naši dragi seoski sveti vrači Laban i Bunford svojom magijom niz Y krak od žutih cigli u Dembeliju pošalju i tamo nas ostave da onde upoznamo našeg Tvorca , Elohima Aleksandra i za najraskošnije sendviče šaljemo dobre vesti onima koji tek treba da nam se pridruže ...
psiholoskinja
Jedini koji je uredno i vrlo azurno, rekla bih dobro placeno, rezimirao rad gradske vlasti, vrlo neobjektivno i onako kako bi voleo da jeste, a na tvoju zalost nije, si ti.
Iza gradske vlasti na celu sa Labanom je godina vidljivih uspeha i rezultata koje svako moze da proba da ospori, ali ih je realno nemoguce osporiti.
Pa da rezimiramo, iza nekih uspesna godina sa tendencijom da budu jos bolji u narednoj, a tebi titula naj bota na lokalnom portalu, svakom svoje shodno mogucnostima i sposobnostima.
AlwaysUltra
Hoću i ja u vašu bajkovitu zemlju Dembeliju.
Molim vas - pokažite mi put !!
miki Odgovori
Ali ce da bude sada love kako cemo to da podelimo ne znamo ali lako cemo to da resimo vreme je pred njima.
Ivanka Odgovori
njima je brže,bolje,jače..a običan narod nek gladuje..
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.