Komentara: 4
Pregleda: 11857

Novogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestra ove godine putem malih ekrana

24.12.2020. u 14:09h
Izvor: Subotica.com
Uprkos teškoj situaciji u kojoj se nalazi celo društvo, Subotički simfonijski orkestar našao je način da Subotičanima ulepša predstojeće praznike. Tradicionalni Novogodišnji koncert, po kome je Subotica godinama prepoznatljiva, neće izostati, ali će se umesto u prepunoj Velikoj većnici održati u elektronskom formatu.
Novogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestra ove godine putem malih ekrana
Foto: Arhiva (2019)

Novogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestra pod upravom Miloša Nikolića i dirigenskom palicom Mikice Jevtića moći će da se pogleda 28. decembra na zvaničnom sajtu grada, istog dana i na našem sajtu od 20 časova  i 30. decembra, takođe od 20 časova, na Ju eko televiziji.

- Nismo želeli da odstanemo od tradicije i želeli smo da Subotičanima darujemo koncert na kakav su navikli. Gradonačelnik je prihvatio predlog i mi smo održali i snimili koncert, tako da je Subotica prvi grad u Srbiji koja će na ovaj način građanima pružiti jedan pravi umetnički doživljaj – kaže Miloš Nikolić, član gradskog veća za kulturu i obrazovanje. – Nije bilo lako izvesti ovaj koncert, jer  ne samo što nas je skoro duplo manje, te smo morali nove aranžmane da pravimo, već smo zbog mera morali da budemo udaljeni jedni od drugih. To je najteže za gudače, jer oni sede u paru i kada se razdvoje slabije se čuju. Sa druge strane, mi smo tu za publiku, mi smo tu da je ozarimo a ona nas nosi i zato je sviranje u praznoj dvorani dodatna otežavajuća okolnost. Ali srećni smo što će nas na internetu i malim ekranima Subotičani ipak gledati i siguran sam da će uživati.

Na repertoaru će biti tradicionalni božićni, svečani program sa valcerima, polkama Štrausa, Betovena... Kao solisti nastupiće Mirna Radulović, četrnaestogodišnja Tatjana Savatić, finalistkinja Pinkovih zvezdica i Nevena Stankov, kao i Andrej Balaž na violini koji će premijerno izvesti „Brams protiv Hendla“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 11857

Povezana vest

Povezane teme

novogodišnji koncert

miloš nikolić

simfonijski orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.