Komentara: 0
Pregleda: 2342

Novogodišnji koncert Muzičke škole

11.12.2018. u 14:18h
Izvor: Subotica.com
Učenici srednje Muzičke škole održaće sutra, sa početkom u 19 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće Novogodišnji koncert.
Novogodišnji koncert Muzičke škole

Posle đaka osnovne škole, Novogodišnji koncert će održati hor, simfonijski orkestar i solisti srednjoškolci Muzičke škole. Na programu koncerta biće dva kapitalna dela, Mocartova “Krunidbena misa” i Betovenova “Horska fantazija”. Mocartova “Krunidbena misa” izvedena je u okviru programa obeležavanja 100. godišnjice škole.

- Gost dirigent biće profesorka Elvira Husar, koja je naš srednjoškolski orkestar osnovala i vodila ga čak 33 godine, a na stogodišnjici, kad se izvodila misa,  bila je među izvođačima. Misa ima i soliste,  među kojima će biti naša dva maturanta, profesorica Kristina Čikoš,  a u goste smo pozvali i našeg bivšeg učenika, a sada poznatog pevača, Dušana Svilara. Drago nam je što je našao vreme da učestvuje na koncertu, a on će pevati tenor solo.  Drugo delo je Horska fantazija Betovenova. Ovo delo se davno izvodilo u našoj školi. Jako interesantno delo za hor, orkestar i solo klavir. Ovde će solista kao klavirista nastupiti naš kolega, profesor klavira Đerđ Nemet, a dirigent će biti naš  profesor koji vodi orkestar dugi niz godina, Čaba Paško - najavila je Dragana Nikolić, direktorka Muzičke škole.

Novogodišnji koncert Muzičke škole

Program Novogodišnjeg koncerta će prvi imati priliku da čuju ljubitelji klasične muzike u Kanjiži, gde će koncert biti održan večeras.  Nakon Subotice, koncert će biti održan i u  Staroj Moravici, 20. decembra.  Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Novogodišnji koncert Muzičke škole

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2342
Povezane teme

koncert gradska kuća

muzička škola

koncert u velikoj većnici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.