Komentara: 40
Pregleda: 8528

Novogodišnja rasveta od 15. decembra, ove godine ledeni tobogan u centru grada

01.12.2022. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Novogodišnja rasveta biće uključena 15. decembra, a istog dana sa radom počinju i montažna klizališta koja će biti postavljena na pet lokacija. Po prvi put, ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću biće montiran ledeni tobogan za najmlađe sugrađane.
Novogodišnja rasveta od 15. decembra, ove godine ledeni tobogan u centru grada

U skladu sa aktuelnim merama štednje, novogodišnja rasveta će krasiti ulice našeg grada ukupno mesec dana, odnosno 20 dana kraće nego ranijih godina. Takođe, od ukupno dve hiljade dekorativnih elemenata, biće postavljeno 1.300.

- U centru, na Radijalcu i na Prozivci će biti postavljene novogodišnje figure i rasveta kao i ranijih godina. Dakle, na Prozivci će biti porodica Sneška Belića, na Aleji maršala Tita biće ljubavna klupa, parternu fontanu u centru tokom praznika krasiće labudovi i slapovi, a ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću biće postavljene kočije sa irvasima i Deda Mraz - objašnjava Nebojša Gabrić iz Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje i dodaje da će ove godine, zbog uštete električne energije, praznična rasveta izostati u okolnim naseljima, kao i u pojedinim ulicama u gradu - Novogodišnja ulična rasveta biće postavljena na Segedinskom putu, Senćanskom putu, na Korzou, u Štrosmajerovoj ulici, u Maksima Gorkog, Dimitrija Tucovića, na Aleji maršala Tita i na Prozivci.

Od 15. decembra pa do kraja januara sugrađanima će biti na raspolaganju čak pet montažnih klizališta, a po prvi put ove godine, kod svečanog ulaza u Gradsku kuću, biće postavljena "ledena skakaonica".

To je jedna novina kojoj će se, siguran sam, veoma obradovati najmlađi sugrađani. U pitanju je ledeni tobogan. Montažna klizališta biće postavljena na Prozivci, kao i u Bajmoku, Čantaviru, Novom Žedniku i na Paliću - završava Gabrić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 40
Pregleda: 8528
Povezane teme

dekorativna rasveta

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

novogodišnje ukrašavanje

novogodišnja dekoracija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.