Komentara: 1
Pregleda: 4141

Novo rukovodstvo Crvenog krsta Subotica

16.05.2014. u 17:33h
Izvor: RTV Yueco
Lidija Segedinčev izabrana je za novu predsednicu skupštine gradske organizacije Crvenog krsta, dok su Branko Petrić i Siniša Trajković izabrani za potpredsednika, odnosno sekretara ove gradske organizacije.
Novo rukovodstvo Crvenog krsta Subotica

Subotički Crveni krst je u prethodnih 40 godina služio kao primer ostalim ogranizacijama, kako u nekadašnjoj Jugoslaviji, tako i u Srbiji. Tim pre, po rečima novoizabranog rukovodstva, odgovornost je još veća, jer najmanje što je potrebno učiniti jeste da se takva reputacija zadrži. Crveni krst trenutno ima oko 500 odraslih volontera koji pomažu organizaciji, kao i oko 7500 omladinaca.

Veliki broj ljudi volonterski pomaže organizaciji Crvenog krsta, odnosno onima kojima je u datom trenutku pomoć neophodna. Upravo na tim poljima postignuti su zavidni rezultati u prethodnom periodu, pre svega u organizaciji, pomoći pri različitim situacijima, da li dnevnim ili periodičnim i naravno u pomoći oko narodne kuhinje. Na novoizabranom rukovodstvu je da taj nivo pospeši, ili bar zadrži isti.

Ono bez koga Crveni krst ne bi bio toliko uspešan, bez obzira na stručno rukovodstvo, jesu volonteri koji kako i sama reč kaže, bez ikakve nadoknade pružaju usluge onima koji je pomoć najpotrebnija.

Za novog sekretara ove organizacije izabran je Siniša Trajković, dugogodišnji saradnik, volonter i aktivista ove organizacije. Crvni krst u Subotici je ravnopravna gradska organizacija mnogih drugih organizacija u Srbiji, pre svega u socijalnom, zdravstveno-edukativnom i promotivnom programu, zatim problematici oko prve pomoći, zbrinjavanje izbeglih, prognanih i imigranata, kao i još mnogo drugih stvari.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4141
Povezane teme

crveni krst

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.