• Pregleda: 4853

Novo hapšenje ilegalnih migranata u Mađarskoj

Novo hapšenje ilegalnih migranata u Mađarskoj

Pripadnici Policijske kapetanije Županije Čongrad u Mađarskoj uhapsili su u blizini Segedina 12 ilegalnih migranata iz Azijskih zemalja i dva srpska državljana, koji su im pomagali da pređu granicu.

Kako prenosi internet portal "Vajdašag ma", protiv državljana Srbije pokrenut je postupak zbog sumnje da su izvršili krivično delo šverca ljudi, a postupak je pokrenut i protiv šest imigranata koji nisu prvi put pokušali da ilegalno pređu srpsko-mađarsku granicu.

Portparol Policijske kapetanije Silvana Tucakov je objasnila da su još u nedelju dobili građansku prijavu o tome da veća grupa ljudi pešači u blizini Tise, od granice prema unutrašnjosti Mađarske.

Patrola koja je stigla na teren uhapsila je juče ukupno 14 ljudi, osam Pakistanaca, četiri Avganistanca i dva srpska državljana, rekla je portparol.

Izvor: RTV

povezane teme

1
Zoran Odgovori
Kakav idiotizam ...koji nisu prvi put pokušali da ilegalno pređu srpsko-mađarsku granicu... sad će da nam ih vrate (azilante) pa će oni opet da kampuju kod Tuša, ili gde već, dok ne pronadju novu "vezu" za prelazak, pa sve iz početka. Otkud im status azilanta u Srbiji, a u EU ne mogu da ga dobiju? Zar nismo i te kriterijume uskladili sa EU? Država treba da zauzme najtvrdji mogući stav povodom ovoga, nema mesta sentimentalnosti uopšte - ovo je jedna od stvari u kojoj treba da se što više ugledamo na EU. Lepo to sve na avion, pa nazad odakle su i došli, pored sve naše muke još nam samo oni fale.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.