Komentara: 29
Pregleda: 28557

Novi voz i novi red vožnje na železnici

07.12.2012. u 03:28h
Izvor: Radio Subotica
Železnice Srbije objavile su novi red vožnje za narednu godinu, koji sa primenom počinje u noći između 8. i 9. decembra.
Novi voz i novi red vožnje na železnici

Međunarodni voz iz Budimpešte, koji je u 12 časova i 52 minuta polazio za Beograd, ukinut je po novom redu vožnje. Večernji voz za Sentu, koji polazi u 21 čas i 15 minuta, više neće saobraćati.

Lokalni voz za Žednik koji je saobaćao svaki dan, po novom redu vožnje neće saobraćati vikendom i praznicima, zbog malog broja putnika. U toku decembra se očekuje da se u saobraćaj uključi i jedna od tri ruske garniture koja će saobraćati ili na relaciji Subotica–Reske, ili na relaciji Subotica–Sombor.


Subotica dobija novi ruski voz

Novi dizel-motorni voz ruske proizvodnje stići će u Suboticu ovog meseca, izjavio je danas šef sekcije za prevoz putnika Železnica Srbije u Subotici Predrag Polovina, a prenosi Kurir.

Poslovodstvo srpskih železnica će odrediti da li će ta garnitura saobraćati na liniji Subotica - Reske ili će prevoziti putnike na relaciji Subotica - Sombor, rekao je Polovina.

Najavljujući novi red vožnje železnica, koji stupa na snagu u noći između subote i nedelje, Polovina je rekao da ta nova garnitura nije stigla u Suboticu do početka primene novog reda vožnje zbog administrativnih prepreka.

"Ta garnitura je trebalo da stigne do početka primene novog reda vožnje, ali su predviđene velike predradnje za puštanje tog voza na naše pruge, počev od upotrebnih dozvola, proba i slično", naveo je on.

Polovina je precizirao da bi dve nove ruske garniture trebalo da opslužuju pomenute relacije, od Subotice ka Horgošu odnosno Somboru, kao i da treća garnitura bude rezerva za stanične čvorove Subotica i Ruma, ali da će poslovodstvo odlučiti gde će ta garnitura biti stacionirana. Zahtev da neke od novih ruskih vozova budu namenjene Subotici ranije je iznosio predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

Njihovo prisustvo je, takođe, neophodno kako putnici više ne bi presedali na relaciji između Subotice i Segedina u Mađarskoj.

Železnice Srbije će do kraja godine preuzeti i poslednji, od ukupno 12 novih ruskih vozova, koje je naša zemlja kupila od ruske kompanije "Metrovagonmaš", rečeno je ranije u tom preduzeću.

To je prvi put da su srpske železnice posle 30 godina kupile nove vozove, izjavio je direktor Medija centra železnice Nenad Stanisavljević istakavši da je neshvatljivo da su i pored toga česta kamenovanja tzv. "ruskinja".

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 28557
Povezane teme

red vožnje železnička stanica

red vožnje vozova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.