Komentara: 41
Pregleda: 7261

Novi talas poskupljenja

23.01.2013. u 16:10h
Izvor: Radio Subotica
Narednih dana očekuju nas nova poskupljenja. Gas će od 1. februara biti skuplji za 10 odsto, a potom se očekuje i rast cene struje do 12 procenata, s tim što će potrošači plaćati duplo skuplje noćne kilovate.
Novi talas poskupljenja

Ovih dana rastu cene nekih uvoznih šampona, kupki, sapuna, ali i džemova pojedinih proizvođača, instant supa, konditora od dva do 12 odsto.

Cigarete od sledećeg ponedeljka poskupljuju za 10 dinara po paklici, jer se iznosi akcize usklađuju sa indeksom potrošačkih cena za 2012. godinu.

Do kraja ovog meseca zbog akciza očekuju se i više cene alkoholnih pića do osam odsto. Za osam odsto od sledećeg meseca biće skuplji i uvozni kakao krem, čija će cena tako za petinu biti veća od istih proizvoda na domaćem tržištu.


Hleb "Sava" i dalje 48,5 dinara

Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba "Sava" ostaje na snazi, što znači da će cena ovog hleba i dalje biti 48 i po dinara. Iz Ministarstva trgovine najavljuju da će hleb biti jedan od artikala koji će se naći u okviru socijalne korpe. Trgovci su obavezni da u strukturi dnevne nabavke svih vrsta hleba imaju najmanje 40 odsto hleba od brašna tipa 500, a za nepoštovanje uredbe predvidjene su kazne i do dva miliona dinara.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 41
Pregleda: 7261
Povezane teme

poskupljenja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.