Komentara: 10
Pregleda: 5125

Novi subvencionisani krediti za stanove

18.01.2013. u 17:14h
Izvor: RTV Yueco
Interesovanje gradjana za subvencionisane stambene kredite je veliko, a očekuje se da će 1,7 milijardi dinara biti dovoljno za odobrenje svih zahteva ove godine, izjavio vršilac dužnost direktora Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) Saša Jovanović.
Novi subvencionisani krediti za stanove

On je agenciji Beta rekao da je iz sume za to namenjene u državnom budžetu 2013. godinu, moguće odobriti oko 2.700 kredita. Jovanović je pozvao zainteresovane gradjane koji žele da dodju do stana putem dugoročnih hipotekarnih kredita sa učešćem države, da zahteve za subvencije podnesu u bankama.

NKOSK je do sada potpisao ugovore sa sedam banaka - Čačanska, Rajfajzen, Unikredit, Erste, Prokredit, Sosijet ženeral i Komercijalna banka, a očekuje se priključenje i drugih banaka. U odnosu na prošlu godinu minimalno učešće korisnika kredita povećano je sa pet na 10 odsto, država izdvaja 10 odsto bez kamate, a banka finansira maksimalno 80 odsto kredita.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 5125
Povezane teme

krediti

stambeni krediti

kredit za stan

subvencionisani krediti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.