Komentara: 3
Pregleda: 4380

Novi smer u Hemijsko - tehnološkoj školi

01.04.2014. u 16:57h
Izvor: RTV City
U Hemijsko – tehnološkoj školi, u školskoj 2014/2015. godini biće upisano 320 učenika. Budući srednjoškolci imaće mogućnost da upišu neki od smerova na tri područja rada; proizvodnja i prerada hrane, hemija i nemetali, te tekstilstvo i kožarstvo. Takođe, u novoj školskoj godini otvoriće se i novi ogledni smer dizajner odeće, na hrvatskom nastavnom jeziku. 25. aprila svi zainteresovani osnovnoškolci moći će da posete ovu obrazovnu ustanovu u okviru manifestacije “Dan otvorenih vrata”.
Novi smer u Hemijsko - tehnološkoj školi

U novoj školskoj godini u srednjoj Hemijsko - tehnološkoj školi u planu je upis 170 učenika na srpskom, 130 na mađarskom i 30 učenika na hrvatskom nastavnom jeziku, na trećem ili četvrtom stepenu obrazovanja. Smerovi poput prehrambeni tehničar, tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju, tehničar za zaštitu životne sredine i tehničar modelar odeće, unazad nekoliko godina su jedna od najpopularnijih smerova koje učenici upisuju. Razlog tome leži u mogućnosti daljeg školovanja, i bržeg zapošljavanja.

Prilikom formiranja novih obrazovnih profila svakako se sagledavaju realne potrebe lokalnog tržišta rada, kao i same privrede. U ovoj srednjoj školi u proteklih nekoliko godina otvoren je veliki broj novih smerova, među kojima su ogledno zanimanje tehničar za kozmetičku tehnologiju, i tehničar za reciklažu.

Hemijsko tehnološka škola je od 3 subotičke srednje škole koje su do sada obuhvaćene eksternom evaluacijom, a koje je sprovedeno krajem prošle godine, ocenjena najvećom ocenom, četvorkom, za šta u ovoj školi ističu da je zasluga svih zaposlenih. Takođe učenici škole beleže sjajne rezultate na raznim takmičenjima, poput onog nedavno održanog na fakultetu „Fimek“ gde su se učenici plasirali i na republičko takmičenje, zatim takmičenju “Obrazovni izazovi“, kao i učešćem u kvizu „Koliko se znamo“. 25. Aprila u Hemijsko – tehnološkoj školi od 9 do 18 časova biće održana manifestacija „Dan otvorenih vrata“, gde će budući srednjoškolci moći da se upoznaju sa školom i nastavnim planom. Takođe, škola će učestvovati i na Sajmu obrazovanja 15 i 16. aprila.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4380
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.