Komentara: 37
Pregleda: 2607

Novi rebalans gradskog budžeta – u kasi dodatnih 238 miliona dinara

01.12.2021. u 14:10h
Izvor: Subotica.com
Novi rebalans gradskog budžeta – u kasi dodatnih 238 miliona dinara

Na sutrašnjoj, 16. redovnoj sednici Skupštine grada, odbornici će odlučivati o 34 tačke dnevnog reda, među kojima je najvažnija ona koja se tiče drugog rebalansa gradskog budžeta. Obim gradske kase biće veći za 3,86 odsto, odnosno 238,3 miliona dinara.

- S obzirom na to da se budžet ostvaruje u meri kakvoj poslednjih godina nije viđeno, u pozitivnom smislu naravno, to daje mogućnost za raspodelu sredstava. Grad nije povećavao osnovicu poreza za imovinu ove godine, ali i pored toga ostvarenje je veće nego što je planirano - objasnio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada. - Deo tih sredstava će biti raspoređen svim javnim i javno-komunalnim preduzećima, za pokriće njihovih investicionih ulaganja u cilju poboljšanja komunalnih usluga na teritoriji grada. Zahvaljujući izuzetnom ostvarenju budžeta u potpunosti će biti vraćeni dugovi Ministarstvu odbrane na ime kupoprodaje Doma vojske i Prve kasarne. Čestitam Gradskoj upravi i gradonačelniku što je ovo postalo moguće i što je od formiranja nove gradske vlasti, avgusta prošle godine do decembra, Ministarstvu odbrane će biti vraćen dug od 212 miliona dinara i u novu godinu ulazimo bez dugova.

Novi rebalans gradskog budžeta – u kasi dodatnih 238 miliona dinaraOdbornici će razmatrati i donošenje dva plana detaljne regulacije. Najpre PDR za prostor između ulice Jovana Mikića i koridora železničke pruge od Segedinskog puta do Tesline ulice, a potom i PDR za izgradnju solarne elektrane na Bikovu na prostoru od 70 hektara bivše Azotare.

Biće razmatrana i iznema Odluke o javnim parkiralištima da bi osobe sa invaliditetom lakše ostvarile prava na besplatno parkiranje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 37
Pregleda: 2607
Povezane teme

Skupština grada Subotice

skupština subotice

balint pastor

sednica skupštine grada

gradska skupština

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.