Komentara: 10
Pregleda: 6620

Novi računari u OŠ Sveti Sava

26.01.2012. u 15:39h
Izvor: RTV Yueco
Novi računari u OŠ Sveti Sava

Grad Subotica zaokružio je obnavljanje informatičkih kabineta u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada, izjavio je predsednik Skupštine grada Slavko Parać. On je sa saradnicima obišao osnovnu školu “Sveti Sava” u Aleksandrovu, gde je u obnovu informatičkog kabineta uloženo 350.000 dinara iz gradskog budžeta. Nabavljeno je 11 novih računara i pripadajuća oprema.

Oko 660 učenika od 1. do 8. razreda pohađa Osnovnu školu “Sveti Sava” u Aleksandrovu. Od petog razreda se susreću u nastavi sa računarima, a aktivno ih koriste u nastavi predmeta Tehničko i informatičko obrazovanje. Novih 11 računara, kao donacija Grada Subotica, unaprediće nastavu i učiniti je zanimljivijom učenicima.

Dosadašnje računarske konfiguracije nisu rashodovane već preraspodeljene po drugim kabinetima u školi. Zastarele Pentum II računare zamenile su savremene računarske konfiguracije.

Nabavljeno je 10 računara, lap-top i pripadajuća oprema, u vrednosti od 350.000 dinara, a novac je obezbeđen iz gradskog budžeta. Predsednik Skupštine grada Slavko Parać istakao je da poznavanje računaru predstavlja elementarni oblik pismenosti i iskoristio priliku da učenicima čestita nastupajuću školsku slavu – Svetog Savu.

Zgrada u kojoj učenici pohađaju nastavu stara je preko 60 godina. Pored obnove informatičkog kabineta, potrebna je zamena prozora na fiskulturnoj sali, ali i ostatku zgrade kako bi energetska efikasnost bila podignuta na viši nivo. Zatim sanacija otvorenog terena i igrališta. Predsednik Skupštine grada je najavio da će u toku ove godina bar jedan od tih problema biti rešen.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 6620
Povezane teme
Grad Subotica Slavko Parać OŠ Sveti Sava
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.