Komentara: 27
Pregleda: 5810

Novi projekat za zaštitu Palićkog jezera

18.12.2020. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Povodom početka realizacije projekta „Poboljšanje kvaliteta vode Palićkog jezera”, koji realizuje „VTK Innosystem” iz Budimpešte uz podršku Ministarstva inovacija i tehnološkog razvoja Mađarske i Agencije za razvoj „Zeleni centar Zapadnog Balkana“, u sredu je održana uvodna onlajn konferencija, na kojoj su dogovoreni dalji koraci u realizaciji ovog važnog posla.
Novi projekat za zaštitu Palićkog jezera

Na uvodnoj konferenciji, pored predstavnika „VTK Innosystem“, učestvovali su i Robert Jakša, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice, Čila Goli, članica Gradskog veća zadužena za oblast komunalnih delatnosti i razvoja, te predstavnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JP „Palić-Ludaš“, kao i saradnici Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Vodoprivrednog preduzeća „DTD“.

Novi projekat za zaštitu Palićkog jezeraUčesnici konferencije dogovorili su se oko dinamike realizacije projekta i definisali pojedine aktivnosti.

- Cilj projekta je izrada studije izvodljivosti kojom će se utvrditi kritične tačke intervencije, a koja će ujedno sadržati i predloge za rešavanje identifikovanih problema. Pored određivanja mera, ovaj dokument će obuhvatiti i analizu finansijskih pokazatelja i odnosa troškova i koristi - objašnjavaju u Službi za skupštinske poslove Grada Subotice.  - Učesnici su se složili da će ova studija koja koristi i ranije podatke, prethodne studije, odnosno prošle i sadašnje projekte, ali i najsavremenije i inovativne metode istraživanja, obezbediti korisnu i čvrstu osnovu za utvrđivanje i sprovođenje daljih investicionih projekata u cilju poboljšanja kvaliteta vode Palićkog jezera. Unapređenje kvaliteta vode jezera je od izuzetnog značaja za Grad, ne samo u pogledu razvoja turizma i privrede, već i u ekološkom smislu, kako bismo očuvali prirodno i kulturno nasleđe Palića.  

Novi projekat za zaštitu Palićkog jezera

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 27
Pregleda: 5810
Povezane teme

jezero palić

palićko jezero

čišćenje palića

zaštita palića

sanacija jezera palić

sanacija palićkog jezera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.