Komentara: 3
Pregleda: 3733

Novi pravilnik - novi troškovi za vozače

14.09.2010. u 18:46h
Izvor: RTV Yueco
<p>Putnički automobili i laka teretna vozila do 3,5 tone moraće od 1. novembra do 1. aprila da imaju zimske gume na svim točkovima, propisano je pravilnikom koji ove nedelje stupa na snagu.</p>
Novi pravilnik - novi troškovi za vozače

Zimske gume imaju oznaku kao što je M+S, snou i vinter, a dubina šare mora biti najmanje četiri milimetra, navodi se u pravilniku o tehničkim uslovima za vozila. U zimsku opremu spadaju i lanci, koji se moraju postaviti na točkove kada je kolovoz pokriven snegom, i to na delu puta na kome je to propisano znakom „lanci za sneg".

Vozila ne smeju imati volan na desnoj strani, a ona koja su registrovana u Srbiji u roku od dve godine moraju prebaciti volan na levu stranu.

Propis predviđa i da protivpožarni aparat ne moraju imati motocikli i automobili koji se ne koriste kao taksi. Od 1. marta 2012. godine sva vozila, izuzev gradskih autobusa, moraju imati sigurnosne pojaseve i naslone za glavu na svim sedištima.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3733
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.