Komentara: 4
Pregleda: 5292

Novi obrazovni profili u Politehničkoj školi

24.02.2019. u 13:50h
Izvor: TV Subotica
Politehnička škola će u sledećoj školskoj godini 2019/2020 upisati đake na tri nova obrazovna profila, operater za osnovne građevinske radove, građevinski tehničar i tehničar za dizajn enterijera i industrijskih proizvoda.
Novi obrazovni profili u Politehničkoj školi

Obrazovni profil dualnog obrazovanja, operater za osnovne građevinske radove, biće realizovan na mađarskom jeziku, a otvara se u saradnji sa kompanijama u oblasti građevinarstva.

- Imaćemo učenike koji će sticati kompetencije iz tri zanata, a to su tesarski, zidarski i armirački, odnosno ta tri zanata u jednom - kaže Iso Planić, direktor Politehničke škole

Na srpskom nastavnom jeziku otvaraju se dva nova obrazovna profila u četvorogodišnjem trajanju, građevinski tehničar i tehničar za dizajn enterijera i industrijskih proizvoda.

- Građevinski tehničar je novi obrazovni profil u tom smislu da je objedinio tri do sada postojeća profila, a to su tehničar za visokogradnju, tehničar za niskogradnju i laboratorijski tehničar - dodaje Planić - Imamo i jedan atraktivan profil, to je Tehničar za dizajn enterijera i industrijskih proizvoda, za koji mora da se polaže poseban prijemni ispit.

Đaci koji se upisuju u srednje škole prepoznali su prednosti dualnog obrazovanja, pa tako Politehnička škola beleži porast interesovanja osmaka.

- Bez saradnje sa kompanijama ne bi ni mogli da otvorimo ove obrazovne profile i svakako su svi obrazovni profili koji se otvaraju po dualnom modelu obrazovanja takvi da učenici koji se upišu, odnosno ukoliko završe školu, imaju obezbeđen posao koji ih čeka u tim kompanijama u kojima realizuju svoju nastavu - ističe direktor Politehničke škole

Mesta za upis đaka prvaka ove godine je 260, a biće podeljeni u 9 odeljenja. Nastavu će slušati na tri nastavna jezika, a mogu da biraju između obrazovnih profila na četiri područja rada - geodezija i građevinarstvo, šumarstvo i obrada drveta, hemija, nemetali i grafičarstvo i kultura, umetnost i javno informisanje.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 5292
Povezane teme

politehnička srednja škola

iso planić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.