Komentara: 11
Pregleda: 15100

Novi granični prelaz sa Mađarskom kod Novog Kneževca

02.10.2019. u 11:13h
Izvor: Subotica.com
Krajem naredne sedmice trebalo bi da se otvori novi malogranični prelaz na graničnoj liniji Srbije i Mađarske, kod naselja Rabe u opštini Novi Kneževac. Ovo će biti deveti prelaz sa našim severnim susedom, šesti malogranični.
Novi granični prelaz sa Mađarskom kod Novog Kneževca

Novi granični prelaz u opštini Novi Kneževac, između naselja Rab sa srpske, odnosno Kubekhaze sa mađarske strane, treba da bude pušten u saobraćaj 11. oktobra, prenosi RTV Pannon.

Ovaj prelaz, ukupno deveti sa Mađarskom, biće malogranični, namenjen isključivo putničkim vozilima, a osim državljana srpske i mađarske nacionalnosti, ovaj granični prelaz moći će da koriste i državljani EU, Švajcarske, Norveške i Islanda.

Kako se navodi pogranični organi Srbije i Mađarske biće smešteni i koristiće zajednički objekat koji će raditi od 7 do 19 časova.

Sa Mađarskom imamo tri granična prelaza koji rade bez prestanka (0-24), a to su: Horgoš 1–Reske sa autoputa, Bački Breg–Hercegsanto i Kelebija–Tompa, odnosno pet malograničnih koji rade od 7 do 19 časova, isključivo za putnička vozila, a oni su: Horgoš 2–Reske, Đala–Tisaziget, Bajmok–Bačalmaš, Bački Vinogradi–Ašothalom i Rastina–Bačsentđerđ. Teretni terminal imaju jedino Horgoš 1 sa auto-puta i Kelebija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 15100

Povezana vest

Povezane teme

granični prelaz raba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.