Komentara: 36
Pregleda: 8732

Novi blok u okviru vladajuće većine

25.03.2013. u 15:37h
Izvor: RTV City
Dve odborničke grupe u Skupštini grada, LDP - Upravo sada i „Subotica u srcu“, potpisali su sporazum o zajedničkom delovanju u gradskom parlamentu podstaknuti sve manjom efikasnošću vladajuće koalicije.
Novi blok u okviru vladajuće većine

Dve odborničke grupe koje obuhvataju 6 odbornika u Skupštini grada ovim sporazumom nastoje brže, lakše i potpunije ostvariti ciljeve za koje se zalaže vladajuća koalicija. Oni su nezadovoljnih dosadašnjim radom vladajuće većine kojoj pripadaju i sve češćim problemima koji se iskazuju kroz skupštinske debate.

Robert Šebek, LDP

„Osam meseci posle potpisivanja ovog (koalicionog) sporazuma ne vidimo nikakav boljitak. Dve najveće stranke u gradu SVM i DS nemaju konsenzus. Poslednje dve sednice Skupštine imali su više debata nego opozicija sa pozicijom i zato smo danas potpisali sporazum sa odborničkom grupom „Subotica u srcu“, da ostvarimo, što brže, ciljeve koje smo pre osam meseci potpisali. Građani sa pravom pitaju zašto nema realizacije. Mi još pričamo o kadrovskim rešenjima unutar skupštinske većine, i to je problem.“

Ocenjeno je da poslovi koji se trebaju završiti u gradu stoje a ciljevi za naredne 4 godine ovim tempom izgledaju teško dostižni.


Arpad Katona, „Subotica u srcu“

„Očigledno da komunikacija negde škripi i da će nas šest zajednički nastojati da budemo prema svima konstruktivni faktor u tom dijalogu.“

Ovo je prvi korak saradnje a zajedničkim nastupom nastoji se uticati na ostale koalicione partnere da ozbiljnije deluju u sprovođenju koalicionog sporazuma koji su svi potpisali. Šebek je naveo da loša komunikacija između DS-a i SVM-a uzrokuje probleme na skupštinskim sednicama a da će novi blok nastojati da tu komunikaciju popravi. Sve dobre predloge ako budu dolazili i iz redova opozicije treba podržati, dodaje Šebek.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 36
Pregleda: 8732
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.