Komentara: 2
Pregleda: 7049

Novi autobus JP Subotica-trans

15.03.2011. u 17:35h
Izvor: RTV Yueco
Novi autobus JP Subotica-trans

JP “Subotica trans” kupilo je novi autobus koji će saobraćati u vangradskim naseljima. Autobus je marke Neobus na Volvo platformi sa svom dodatnom opremom koja ispunjava uslove za prelazak većih kilometrazza. Kupovina novog autobusa samo je prvi korak ka ostvarivanju ciljeva ovog preduzeća i lokalne samouprave, a to je potpuna reformacija sistema saobraćaja javnog prevoza, koja se očekuje na jesen.

I pored krize koja je stigla i u JP "Subotica trans" njihovi ciljevi su i dalje ambiciozni.

Novi autobus, kao i prošlogodišnji, koristiće se za vangradska putovanja, a prema rečima direktora ovog preduzeća Tibora Fazekaša da bi se ovi ciljevi ostvarili potreba je dobra saradnja sa lokalnom samopravom.

Sadašnja postavka mreže autobusa je prema društvenom ambijentu osamdesetih godina, što se svakako ne poklapa potrebama putnika u 2011. godini, Iz tog razloga pre dve i po godine otpečela je studija javnog saobraćaja kojom se metodološkim istraživanjem došlo do saznjana o potrebi putnika u gradskom prevozu.

Aktivnosti na ostvarivanju ovih ciljeva počinju već sada, a kompletna reforma sistema javnom prevoza se očekuje u septembru.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 7049
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.