Komentara: 68
Pregleda: 27946

Novi atest za TNG

30.03.2013. u 17:33h
Izvor: RTV Yueco
Svi vozači koji su pre pet i više godina ugradili plinske uređaje u automobile i dobili atest za TNG sistem moraće ponovo da dobiju atest da bi mogli da registruju svoje vozilo.
Novi atest za TNG

Svi oni će biti izloženi i dodatnom trošku od minimum 6.000 dinara. Toliko košta ponovni atest i nova kontrola plinskog uređaja. Poseban problem biće u tome da li će ovlašćeni centri za ispravnost vozila imati dovoljno kapaciteta da izvrše atestiranje plinskih uređaja.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja predviđeno je jasno da vlasnici vozila koja imaju i gasni pogon moraju da u roku od pet godina dovezu vozilo na periodičan pregled. Ti uređaji i vozila koja imaju TNG moraju da se pregledaju u datom roku, ali ne dužem od pet godina istakao je rukovodilac Centra za tehničku ispravnost vozila Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu Radivoje Pešić.

Prema njegovim rečima, jedno vreme su čak i vozila sa TNG uređajima ugrađenim pre dvadeset godina prolazila tehnički pregled iako je takva boca realno bila prava bomba na putu. Agencija za saobraćaj samo je naložila da se zakon poštuje i kontrola mora da se izvrši. Pešić kaže da je jedna plinska boca pod pritiskom od 30 bara i da bilo kakva neispravnost može da dovede do katastrofalnih posledica.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 68
Pregleda: 27946
Povezane teme

tng

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.