• Pregleda: 4546

Novi ambasador Hrvatske u poseti Subotici

Novi ambasador Hrvatske u poseti Subotici

Novi ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota posetio je danas naš grad i sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom razgovarao o modelima saradnje, položaju manjina, kao i otvorenim pitanjima na kojima treba da se više radi.

- Razgovarali smo o društveno-ekonomskim potencijalima Subotice, položaju hrvatske manjine i suživotu svih nacionalnih zajednica na koje smo ponosni u ovome gradu. Takođe, bilo je reči i o prekograničnoj saradnji i mogućnostima gde možemo zajedno da nastupimo ka fondovima Evropske unije – istakao je gradonačelnik, poželevši ambasadoru uspešan diplomatski rad u našoj zemlji.

Poseta Subotici je prva zvanična poseta ambasadora Bakote, od kako je pre dva dana stupio na dužnost diplomatskog predstavnika Hrvatske.

- Dotakli smo se različitih tema. Posebno je značajna saradnja Subotice i gradova u Hrvatskoj, naročito Osijeka, u kontekstu evropske prekogranične saradnje, jer su mogućnosti  fondova i onoga što Hrvatska može da ponudi svojim iskustvom su zaista velike i mogu biti od koristi za građane i sa jedne i sa druge strane – nagasio je ambasador Bakota. - Razgovarali smo i o pitanju statusa hrvatske manjine u Vojvodini, posebno u Subotici, gde je prepoznata koliko je bitna hrvatska manjina na područjima kulture, privrede, pa i političkom smislu. Verujem da će vremenom doći do pune emancipacije hrvatske manjine u Vojvodini i Srbiji, jer nacionalne manjine mogu da budu čvrsta spona Hrvatske i Srbije. Verujem da je isped nas zaista dobra saradnja.

Ambasador Bakota je dodao da se nada da će poseta predsednika Aleksandra Vučića predsednici Kolindi Grabar Kitarović što pre biti realizovana, kao i da očekuje da se aktuelizuju aktivnosti radnih grupa za otvorena pitanja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

19
Politikolog Odgovori
Neka neko NJ. E. Gordanu Bakoti pusti snimak od pre dva meseca, pa da vidi s kime ima posla... UOSTALOM, SMATRAM DA LABANA TREBA SMENITI!
ffilozoff
Cetnike i ustase je samo DRUG TITO pomirio vodeci ih na letovanje na prelepi Goli Otok....
doktorica groktalica Odgovori
A jel bio Mirko Bajić na prijemu?
Honkitonki
Nije stigao...on je poseban. ;-)
bunjo
vama odrođenima izgleda Mirko postao noćna mora,malo malo pa na Bajića.Jel vam to prepošteni žigmanov,ili ti bačić rekli da to tako treba?
bunjevac
Pa i Mirko bi skimegod da divani jedino što niko neće sa njim. Ljudima je dosta 27 godina - trla baba lan - što radi bać Mirko i još za to dobija nažalost i novaca.
Luka
@BUNJO Odrodjeni? Pa ne znam ko se odrodio, vas par "iljada" se odrodilo od roda svoga tj. od milion svoje braće po cilom svitu šta su Rvati-Bunjevci. Šta bi Starčević il A.G. Matoš rekli na to šta se po Bačkoj radi?
Bacvan
@Luka:Od tih nekoliko miliona,polovina su se odrodili od Srpstva,pa ih u Hrvatskoj pravi Hrvati nazivaju Hrvatine.Da ti Krstici,Krstulovici,Krsticevici nemaju ama bas nijedan gen sa Krizakom,Krizmanicem,Krizmanom.
Luka
@ BACVAN i šta kažeš, svi su Srbi? I Slovenci su Srbi, i Slovaci su Srbi, i Hrvati su Srbi, i Ukrajinci, itd... Svi koji imaju "krst" u svom jeziku su Srbi. Pa jel čitaš ti šta pišeš? Veselo u glavi u svakom slučaju :)
Tuta bugarin Odgovori
Labane sidji sa vlasti... Ne voli te narod!
djordje Odgovori
Politikolog@ - smaraš
Sting Odgovori
Zajednicki nastupiti ka fondovima... nije vam dovoljno da pljackate Srbiju sad bi malo EU fondove... e pa nece moci
Nikola
Zašto da ne zajedno?
Pa Hrvatska samo ove godine ima dostupno 10,7 milijardi eura iz evropskih fondova,e sad je pitanje koliko su u stanju od toga iskoristiti .
Овца за шишање Odgovori
Ови (СНС и ХДЗ) свађали народе деведесетих и изазвали рат, а сад, као ће сарађивати. Не дај боже, првом приликом би нас поново терали на фронт да се гледамо преко нишана и гинемо. Помирење могу донети једино неукаљани политичари са обе стране. Има их, "само" још да их и народ препозна :-(
jasmin Odgovori
Laban doziveo da docekuje ambasadore!!! Znaci odavde ko god moze treba da ide vani.Poremetile se vrednosti u drustvu,tako da je ono sto je nekada bilo strogo zabranjeno,sada dobro doslo.Da nam razalovani carinici i policajci vode grad.
kec
Ma ajd' za komentar , nego zagubiste na kraju pseudonima '' A '' .
Nena Odgovori
Da li mu je Dr. Laban uručio i prigodan poklon - betonske cipelice?
djordje
NENA@- izlizan fazon...
Bacvan Odgovori
Sada bih se osvrnuo na tekst u indeksu Zagreb koji je glasio kako srpski vladika rece “ da je Srbija gde god zivi jedan Srbin”.Komentari su dali veliku osudu na tu izjavu,naj vise su spominjali veliku Srbiju.Da je vladika u pravu govori ivasa hrvatska zajednica,jer u Srbiji postoji Hrvatska u malom, gde je svaki Hrvat na neki nacin hrvatska.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.