Komentara: 19
Pregleda: 5198
Foto

Novi ambasador Hrvatske u poseti Subotici

26.10.2017. u 16:40h
Izvor: Subotica.com
Novi ambasador Hrvatske u poseti Subotici

Novi ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota posetio je danas naš grad i sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom razgovarao o modelima saradnje, položaju manjina, kao i otvorenim pitanjima na kojima treba da se više radi.

- Razgovarali smo o društveno-ekonomskim potencijalima Subotice, položaju hrvatske manjine i suživotu svih nacionalnih zajednica na koje smo ponosni u ovome gradu. Takođe, bilo je reči i o prekograničnoj saradnji i mogućnostima gde možemo zajedno da nastupimo ka fondovima Evropske unije – istakao je gradonačelnik, poželevši ambasadoru uspešan diplomatski rad u našoj zemlji.

Poseta Subotici je prva zvanična poseta ambasadora Bakote, od kako je pre dva dana stupio na dužnost diplomatskog predstavnika Hrvatske.

Novi ambasador Hrvatske u poseti Subotici

- Dotakli smo se različitih tema. Posebno je značajna saradnja Subotice i gradova u Hrvatskoj, naročito Osijeka, u kontekstu evropske prekogranične saradnje, jer su mogućnosti  fondova i onoga što Hrvatska može da ponudi svojim iskustvom su zaista velike i mogu biti od koristi za građane i sa jedne i sa druge strane – nagasio je ambasador Bakota. - Razgovarali smo i o pitanju statusa hrvatske manjine u Vojvodini, posebno u Subotici, gde je prepoznata koliko je bitna hrvatska manjina na područjima kulture, privrede, pa i političkom smislu. Verujem da će vremenom doći do pune emancipacije hrvatske manjine u Vojvodini i Srbiji, jer nacionalne manjine mogu da budu čvrsta spona Hrvatske i Srbije. Verujem da je isped nas zaista dobra saradnja.

Ambasador Bakota je dodao da se nada da će poseta predsednika Aleksandra Vučića predsednici Kolindi Grabar Kitarović što pre biti realizovana, kao i da očekuje da se aktuelizuju aktivnosti radnih grupa za otvorena pitanja.

Izvor: Subotica.com
Prijem za ambasadora Republike Hrvatske u Beogradu Prijem za ambasadora Republike Hrvatske u Beogradu Prijem za ambasadora Republike Hrvatske u Beogradu Prijem za ambasadora Republike Hrvatske u Beogradu Prijem za ambasadora Republike Hrvatske u Beogradu Prijem za ambasadora Republike Hrvatske u Beogradu Prijem za ambasadora Republike Hrvatske u Beogradu Prijem za ambasadora Republike Hrvatske u Beogradu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 5198
Povezane teme

hrvatska zajednica

bogdan laban

hrvatska nacionalna manjina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.