Komentara: 0
Pregleda: 2176

Nove ostavke

29.01.2010. u 16:17h
Izvor: RTV Yueco
Nove ostavke

ene Maglai je dao neopozivu ostavku na mesto predsednika Skupštine grada Savezu Vojvođanskih Mađara, kao i sekretar skupštine, Arpad šveler.Prvi čovek pomenute stranke kaže da su oni izašli iz gradske izvršne i skupštinske vlasti, a da zadržavaju direktore javnih komunalnih preduzeća.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić očekuje da se u toku današnjeg dana razreše razmirice između vladajuće koalicije “Za Evropsku Suboticu” i “Mađarske koalicije”. Predsednik Skupštine grada, Jene Maglai nije želeo da komentariše razloge zbog čega su on i Arpad Šveler podneli neopozive ostavke na svoje funcije.

Maglai je rekao da će razloge da obljasnji vrhu svoje stranke.Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić kaže da očekuje od svog koalicionog partnera da u najkraćem roku razreše svoje razmirice.Vučinić kaže da treba da se vidi ubuduće i pozicija Direkcije za izgradnju grada i ko će da je vodi, jer prošle godine preduzeće je radilo bez plana i nije dalo zadovoljavajuće rezultate.Direkcija da je formirana vodi se kao deo gradske uprave i ubuduće trebalo bi da se reši njen status.

Predsednik SVM-a Ištvan Pastor kaže da su oni izašli iz gradske izvršne i skupštinske vlasti, ali da je koalicioni sporazum i dalje na snazi.Pastor tvrdi da neće da pristane na nikakve ucene od strane Demokratske stranke niti da trpi dalja poniženja, svoga koalicionog partnera.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2176
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.