• Pregleda: 1637

Nove obuke u Regionalnoj privrednoj komori

U Regionalnoj privrednoj komori Subotica juče je započela obuka za ovlašćenog zastupnika osiguranja, u organizaciji Privredne komore Srbije i Narodne banke Srbije. Osim ove, narednog meseca pokrenuće se drugi ciklus obuke za profesionalne upravnike zgrada, kao i obuka za stečajne upravnike.
Nove obuke u Regionalnoj privrednoj komori

U okviru obuke za ovlašćenog upravnika osiguranja, polaznici će pohađati 50 nastavnih časova u trajanju od nedelju dana, nakon čega će dobiti licencu. Osnovne teme kojih će se dotaći kroz edukaciju su zastupanje u osiguranju, ugovori o životnom i neživotnom osiguranju, kao i moral i etika u poslovima osiguranja.

Od sledećeg meseca, Regionalna privredna komora organizovaće i drugi ciklus obuke za profesionalne upravnike zgrada, kao i obuku za stečajne upravnike. 

- Prva obuka je bila izuzetno kvalitetna i zadovoljni smo što smo uspeli da angažujemo stručnjake i dobru ekipu, jer su imali prave odgovore i savete u vezi sa implementacijom i organizacijom poslova profesionalnih upravnika. S obzirom na to da postoji veliko interesovanje među poslodavcima, preduzetnicima i privrednicima za oblast praktične psihologije, narednog meseca ćemo organizovati i seminar na temu komunikacije sa teškim partnerima - rekao je Janoš Bagi, iz sektora za edukaciju Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Subotica.

Prvu obuku za profesionalne upravnike zgrada završilo je 12 polaznika, koji su uspešno položili ispite i sada su u postupku izdavanja licence, a prema rečima Janoša Bagija, njihova želja je da se organizuju u Udruženje profesionalnih upravnika u Subotici.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Realan Odgovori
Bezbroj je ideja za pljačku sve bednije "Jake Srbije".
Alen Odgovori
Obuka za upravnike zgrada? Kakve veze ima sa tim Privredna komora?
Takodje i obuka za zastupnike osiguranja. Taj posao niko ne zeli da radi jer osiguranje u Srbiji je prava podvala. Voleo bih kada bi se barem priblizili uslovima kao npr u Austriji. Ista osiguravajuca kuca ovde i u Austriji nudi totalno drugacije uslove. Kod nas se zastupnik osiguranja sveo kao na prodavanje kineskog posudja od vrata do vrata.
Zar ovome sluzi Privredna komora kojoj moramo da placamo clanarinu?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.