• Pregleda: 2058

Nove knjige u Gradskoj biblioteci

Nove knjige u Gradskoj biblioteci

Fond Gradske biblioteke u Subotici obogaćen je knjigama u vrednosti od 800 hiljada forinti, zahvaljujući mađarskom „Marai-programu“, u koji je uključeno 680 prekogranaičnih kao i biblioteka u Mađarskoj i kojeg je prošle godine, po odluci mađarskog Ministarstva za nacionalne resurse, pokrenuo Fond za nacionalnu kulturu. Cilj ovog programa, koji se zasniva na ponudi pozvanih izdavača i otkupu knjiga po povlašćenoj ceni, je da vredne mađarske knjige dođu do čitalaca preko biblioteka koje su knjige birale sa punuđene liste izdanja.

U Vojvodini je ovo, učešćem u projektu, omogućeno za osam biblioteka: pored subotičke, bibliotekama u Senti, Bačkoj Topoli, Kanjiži, Adi, Čoki, Malom Iđošu, kao i biblioteci Odseka za mađarski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Prema rečima zamenice direktorke Gradske biblioteke u Subotici Valerije Agošton Pribila, knjižni fond na mađarskom jeziku ove ustanove obogaćen je izdanjima različitih žanrova, namenjenih različitim generacijama čitalaca, a među njima su se našle i sve popularnije audio-knjige.

Izvor: Magyar Szó

povezane teme

1
andrej Odgovori
Bravo za Ljubicu Kiselicki!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.