Komentara: 1
Pregleda: 2386

Nove knjige u Gradskoj biblioteci

17.01.2012. u 16:32h
Izvor: Magyar Szó
Nove knjige u Gradskoj biblioteci

Fond Gradske biblioteke u Subotici obogaćen je knjigama u vrednosti od 800 hiljada forinti, zahvaljujući mađarskom „Marai-programu“, u koji je uključeno 680 prekogranaičnih kao i biblioteka u Mađarskoj i kojeg je prošle godine, po odluci mađarskog Ministarstva za nacionalne resurse, pokrenuo Fond za nacionalnu kulturu. Cilj ovog programa, koji se zasniva na ponudi pozvanih izdavača i otkupu knjiga po povlašćenoj ceni, je da vredne mađarske knjige dođu do čitalaca preko biblioteka koje su knjige birale sa punuđene liste izdanja.

U Vojvodini je ovo, učešćem u projektu, omogućeno za osam biblioteka: pored subotičke, bibliotekama u Senti, Bačkoj Topoli, Kanjiži, Adi, Čoki, Malom Iđošu, kao i biblioteci Odseka za mađarski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Prema rečima zamenice direktorke Gradske biblioteke u Subotici Valerije Agošton Pribila, knjižni fond na mađarskom jeziku ove ustanove obogaćen je izdanjima različitih žanrova, namenjenih različitim generacijama čitalaca, a među njima su se našle i sve popularnije audio-knjige.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2386
Povezane teme

gradska biblioteka

gradska biblioteka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.