Komentara: 13
Pregleda: 3123

Nova stranka: Energetski cunami

20.01.2014. u 11:22h
U talasu svih mogućih poskupljenja, koji su zapljusnuli ionako tanak budžet građana, neobjašnjivo povećanje decembarskih računa struje i gasa došlo je kao cunami. Veliki broja reklamacija koje su uputili gradjani, smatramo da se pod hitno moraju rešiti i pronaći krivci bez obzira da li se radi o softverskoj grešci ili ljudskom faktoru i adekvatno sancionisati. - stoji u saopštenju Nove stranke
Nova stranka: Energetski cunami

U saopštenju Nove stranke dalje stoji:

"Povodom nadpisa u štampi da veći broj brojila nije overeno u zakonskom roku želimo da građanima skrenemo pažnju na sledeće:

Građani NISU vlasnici brojila. Vlasnik brojila je ektrodistributer, i njegova je zakonska obaveza da overava brojila. Odredbom člana 26. stav 2. Zakona o metrologiji propisano je da se merilo čiji je žig, odnosno uverenje o overavanju merila, prestao da važi - ne sme upotrebljavati. Samo brojilo sa važećim žigom, odnosno uverenjem o overavanju merila, može dati pouzdane rezultate merenja na osnovu kojih se može vršiti obračun potrošnje električne energije.

Dok građanin ne dobije pismenu potvrdu Zavoda za mere, ne može osporavati račun po ovoj nepravilnosti. To može da učini tek kada od ovlašćenog tela ima potvrdu da je brojilo nebaždareno.

Iz svega navedenog može se zaključiti da se računi moraju platiti a o pravima građana niko ne vodi računa. Ista je situacija i sa utrošenim gasom. Javna je tajna da je kvalitet gasa lošiji nego prethodnih godina što uslovljava povećanu potrošnju a što ima za posledicu veće račune.

Apelujemo na nadležne organe da preduzmu sve potrebne mere kako bi se nastala situacija što pre razrešila."

Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 3123
Povezane teme

nova stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.