Komentara: 5
Pregleda: 2967

Nova sezona "Su bike" sa 40 novih bicikala

27.05.2020. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Usled vanrednog stanja i epidemije korona virusa, ovogodišnja sezona "Su bike" počela je nešto kasnije, 22. maja, a korisnici ove usluge JKP "Parking" uz 30 postojećih, imaju na raspolaganju i 40 novih bicikala, tačnije 20 muških i isto toliko ženskih modela.
Nova sezona "Su bike" sa 40 novih bicikala

Nova sezona, a stara pravila - tako u JKP "Parking" opisuju devetu po redu sezonu iznajmljivanja gradskih bicikala. Na ukupno pet lokacija, od kojih četiri u Subotici i jedna na Paliću, sugrađani i posetioci našeg grada mogu da iznajme dvotočkaša po vrlo jednostavnim i povoljnim uslovima.

- Prvi korak je da dođu na blagajnu našeg preduzeća, gde će se registrovati i kupiti elektronsku karticu koja košta 500 dinara. Ona funkcioniše kao elektronski novčanik i sa njom mogu da iznajmljuju i vraćaju bicikl, kao i da je dopunjuju za naredna korišćenja  - kaže Zoran Tomić, tehnički direktor JKP "Parking", dodajući da se ni cena iznajmljivanja nije menjala. - Sat vremena vožnje košta 20 dinara, dok oni koji iznajme bicikl na ceo dan plaćaju 100 dinara.

Nova sezona "Su bike" sa 40 novih bicikala

Novina, ipak, ima u pogledu broja bicikala, čiji broj je više nego dupliran. Uz postojećih 30, koje su servisirane pre početka sezone, korisnicima je na raspolaganju i 40 novih bicikala, koje će se postepeno uvoditi na punktovima kako sezona bude odmicala, a na pojedinim ženskim modelima postavljena su i dečija sedišta.

- Ono što je takođe važno, jeste da korisnici mogu da iznajme bicikl na bilo kojoj stanici i da ih vrate na bilo koju stanicu, dakle stanica kod Otvorenog univerziteta, Buvljaka, u Dudovoj šumi, na Prozivci ili Paliću dolaze u obzir kada je u pitanju vraćanje bicikala - poručuje Tomić.

Nova sezona "Su bike" sa 40 novih bicikala

Nova sezona "Su bike" sa 40 novih bicikala

Od 2012. godine, kada je usluga "Su bike" zaživela, registrovano je ukupno 800 korisnika gradskih bicikala, dok je u prošloj godini bilo 60 novih korisnika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2967

Povezana vest

Povezane teme

jkp parking subotica

su bike

biciklizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.