Komentara: 49
Pregleda: 7629
Foto

Nova pumpna stanica „Subotica-transa“

03.10.2018. u 16:01h
Izvor: Subotica.com
Posle više od četiri decenije u JP „Subotica-trans“ izgrađena je pumpna stanica za snabdevanje autobusa dizel gorivom.
Nova pumpna stanica „Subotica-transa“

Stanica je zamenila staru, izgrađenu još daleke 1972. godine, koja više nije ispunjavala ni bezbednosne, ni ekološke standarde. Nova je automatizovana i duplo većeg kapaciteta.

- Vrednost investicije je oko 30 miliona dinara i finansirana je od strane javnog preduzeća. U poslednjih nekoliko godina vidi se pomak u poslovanju, jer do sada nije bilo slučaj da može sam da ulaže u svoje objekte i opremu, što je bitno za poboljšanje usluga našim građanima - naglasio je gradonačelnik Bogdan Laban. - U protekle dve godine kupljeno je oko 16 autobusa, što ranije nije bio slučaj jer je vozni park bio veoma zastareo. Nadam se da ćemo i ubuduće kroz pomoć javnom preduzeću obnoviti vozni park i učinićemo sve da se naši građani voze bezbedno i ugodno.

Prema rečima Aleksandra Aleksića, direktora „Subotica-transa“, preduzeće do 2016. godine nije ni moglo da investira, budući da lokalna samouprava 2014. i 2015. godine nije ispunjavala obaveze prema njima.

- Od 2016. godine lokalna samouprava se konsolidovala i počela da izmiruje svoje obaveze, pa čak i da vraća dugove iz prethodnih godina, što je omogućilo da ulažemo. Za ove dve godine obnovili smo krov od remonta i upravne zgrade, ukupno dve hiljade kvadrata, prošle godine smo kupili tri nova autobusa i ovo je pojedinačno najveća investicija u protekle četiri godine – predočava Aleksić. - Planiramo da kupimo još jedan gradski solo autobus i još jedan prigradski, naravno uz pomoć lokalne samouprave.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 49
Pregleda: 7629
Povezane teme
sutrans bogdan laban aleksandar aleksić jp subotica-trans
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.