Komentara: 56
Pregleda: 19451

Nova odluka o kućnom redu

06.11.2014. u 22:01h > 07.11.2014. u 10:09h
Izvor: Subotica.com
Stupanjem na snagu nove Odluke o kućnom redu, stanari u zgradama kolektivnog stanovanja biće obavezni da se brinu o održavanju ne samo svoje stambene zgrade nego i njene okoline, čišćenju snega i zelenim površinama.
Nova odluka o kućnom redu

Uvodi se vreme za odmor radnim danima od 16 do 18 i od 22 časa do 6 ujutro, u danima vikenda u vremenu od 16 do 18 časova i od 22 časa do 7 časova narednog dana, zabrana prostiranja veša na otvorenim delovima zgrade (prozori, terase, balkoni i lođe) koji su vidljivi sa ulice ili druge javne površine, ako u zgradi postoji prostorija za sušenje rublja. Nije dozvoljeno sa prozora, terasa, balkona i lođa trešenje tepiha, posteljine, stolnjaka i drugih stvari, kao i bacanje otpada svih vrsta.

Stanari su dužni da obezbede da ulaz u zgradu, stepenište, pristup krovnoj terasi, svetlarnicima, hodnicima i zajedničkim prostorijama budu slobodni radi nesmetanog prolaza i da se u korišćenju istih ne ponašaju na način koji narušava njihovu funkcionalnost, čistoću i higijenu (ostavljanje nameštaja, unošenje blata, ostavljanje smeća, otpada i sl.).

Cveće u saksijama može se držati na prozorima, terasama, balkonima i lođama, ili na ivici istih samo u određenim sigurnosnim posudama. Pranje terasa i zalivanje cveća mora se obavljati tako da voda ne kvasi fasadu zgrade, balkone, druge terase ili prolaznike i vozila.

Poslove inspekcijskog nadzora nad primenom ove odluke vrši sekretarijat Gradske uprave nadležan za inspekcijsko-nadzorne poslove putem komunalnog, građevinskog i inspektora za zaštitu životne sredine.

Od sredine novembra, Komunalna inspekcija i Komunalna policija počeće kontrolu poštovanja Odluke o kućnom redu i zgrade će biti odgovorne kao pravno lice, a tamo gde ne budu formirane Skupštine stanara, kažnjavaće se svaki stanar ponaosob.

Novčane kazne za prekrašaje se kreću za fizička lica 5.000 do 75.000 dinara, odnosno za pravna lica koji mogu da dobiju prekrajnu prijavu i kaznu u iznosu od 50.000 do 1.000.000 dinara.

Dodatak: Odluka o kućnom redu (PDF, 55kb)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 56
Pregleda: 19451

Povezana vest

Povezane teme

kućni red

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.