Komentara: 7
Pregleda: 4491

Nova odbornička grupa u lokalnom parlamentu

17.11.2011. u 16:16h
Izvor: RTV Yueco
Nova odbornička grupa u lokalnom parlamentu

U gradskoj skupštini formirana je nova odborinička grupa „Za Evropsku Suboticu“, koju čine predsednik Neven Višnjić i njegov zamenik Branislav Kapor,a članovi su Radomir Tošić i Marin Vidaković, rečeno je 28. zasedanju lokalnog parlamenta. Iz odborničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije pored četiri navedena odbornika izašla je i odbornica G 17 + Kornelija Evetović Cvijanović i predsednik Bunjevačke stranke Vojvodine, Branko Francišković. Odbornici lokalnog parlamenta su doneli Odluku o donišenju plana generalne regulacije za „Peščaru“ i „Novi Žednik“.

Nakon jednočasovne rasprave odbornici Skupštine grada su usvojili Odluku o donošenju Izmene dela Plana detaljne regulacije za centar grada Subotice, zonu 1. Reč je skeletu koji se nalazi pored Otvorenog univerziteta popularno nazvan “kostur”.

Sa 39 glasova za, 14 protiv i 5 uzdržanih odbornici lokalnog parlamenta su usvojili izmenu dela Plana detaljne regulacije centra grada za zonu 1. Odbornici su usvojili Odluku o uslovima i načinima snabdevanja toplotnom energijom, o mreži dečjih vrtića, zatim o Gradskom javnom pravobranilaštu i javnim parkiralištima.

Pred odbornicima se našla i dugo očekivana odluka o komunalnom redu. Nakon kraće rasprave u kojoj je istaknuta da nisu dovoljno razgraničene nadležnosti komunalne inspekcije i policije, odluka je usvojena. Na sednici je bila objedinjena rasprava o izmenama poslovanja programa javnih komunalnih preduzeće, gde su kao i do sada odbornici najviše primedbi iznosili na plate zaposlenih i stipendije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 4491
Povezane teme

Ujedinjeni regioni Srbije

neven višnjić

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

lokalni parlament

bunjevačka stranka vojvodine

za evropsku suboticu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.