Komentara: 5
Pregleda: 3519
Video
Foto

"Nova Gradiška" i "Vojvođanke" pobednici 2. međunarodnog rukometnog turnir veterana

07.11.2018. u 16:51h
Izvor: Subotica.com
Protekli petak i subotu, 2. i 3. novembra, u Subotici se okupilo oko 300 bivših rukometaša i rukometašica iz skoro svih republika bivše zajedničke države, ali i Mađarske i Rumunije. Povod susreta je bio 2. turnir veterana "Subotica 2018", koji je organizovao VRK „Stara škola“ uz podršku gradskog resora za sport i mnogobrojnih prijatelja.
"Nova Gradiška" i "Vojvođanke" pobednici 2. međunarodnog rukometnog turnir veterana

Turnir, na kojem se nadmetalo dvanaest muških i sedam ženskih ekipa, protekao je u atmosferi koju će svi dugo pamtiti. Pobednički pehar u konkurenciji veterana podigli su rukometaši iz Nove Gradiške, dok su "Vojvođanke" iz Novog Sada trijumfovale u konkurenciji veteranki.

Na parketu u sali Tehničke škole „Ivan Sarić“ na najbolje rukometne dane podsetili su se gosti i gošće iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Rumunije i Srbije. Iako je rezultat uvek u drugom planu na svakom meču prisutna je bila želja za nadmetanjem, ali uz izvesnu dozu zabave. Bivši rukometaši i rukometašice tokom dvodnevnog takmičenja prikazali su mnogo sjajnih poteza, golova i odbrana iz stare rukometne škole.

"Nova Gradiška" i "Vojvođanke" pobednici 2. međunarodnog rukometnog turnir veterana

U konkurenciji veteranki, prvoplasiranje su "Vojvođanke", slede veteranke iz Sombora, dok su "Krofnice" iz Rumunije savladale domaću ekipu „Stare škole“ u borbi za treće mesto.

U konkurenciji veterana pobednički pehar je podigla Nova Gradiška, drugo mesto je pripalo rukometašima Bedekovčina iz Hrvatske, a treće Somboru koji je trijumfovao nad braniocem titule, Slobodom iz Tuzle. Veterani „Stare škole“ svoje takmičenje su okončali već u grupnoj fazi.

Turniri veterana nikada ne mogu da prođu bez trećeg poluvremena, te je nakon utakmica druženje nastavljeno u restoranu „Spartak“ gde su dodeljeni pehari i priznanja. Za najboljeg strelca priznanje u muškoj konkurenciji pripalo je Bakiru Buljugiji iz Tuzle, dok je Veronika Seči tu titulu ponela u konkurenciji žena.

Za razliku od prošle godine, ove su se organizatori odlučili da izaberu najbolji tim u muškoj i u ženskoj konkurenciji po pozicijama. Mesto u najboljem timu veteranki zauzele su Timea Deak (Krofnice) - levo krilo, Mihaela Lukšić (Vojvođanke) – levi bek, Zvezdana Popović (Sombor)- srednji bek, Veronika Ormenišav (Aktiv 7) - pivot, Dragana Đuričić (Stara škola) – desni bek, Dragana Ivančević (Sombor) - desno krilo, Ljubica Milić (Jedinstvo Tuzla) - golman.

"Nova Gradiška" i "Vojvođanke" pobednici 2. međunarodnog rukometnog turnir veterana

"Nova Gradiška" i "Vojvođanke" pobednici 2. međunarodnog rukometnog turnir veterana

Najbolji tim veterana: Andraš pal (Szekelyudvarhely) – levo krilo, Mile Mijaćinović – Dobova – levi bek, Emir Bubi Sahinović (Goražde) – srednji bek, Čeh Ferenc (Gyergyoszentmiklos) – pivot, Zoltan Boršoš (Szekelyudvarhely) – desni bek, Eldar kadić (Sloboda Tuzla)- desno krilo, Goran Čabrilo (Sombor) – golman.

Neizostavne su i specijalne nagrade na ovakvim manifestacijama, tako su titule „lidera pozitivnog raspoložena“ pripale ekipama Rijeke u muškoj i Jedinstva iz Tuzle u ženskoj konkurenciji.

Organizatori turnira i ovog puta pokazali su se kao odlični domaćini, te su tako osim priznanja stečenih na terenu poneli i ono najveće – epitet vrhunskih domaćina, a o tome svedoče sve pohvale učesnika i poruke koje su stizale na adresu dečaka i devojčica iz „Stare škole“ i grada Subotice.

"Nova Gradiška" i "Vojvođanke" pobednici 2. međunarodnog rukometnog turnir veterana

- Uložili smo mnogo truda da bi turnir ostao u pamćenju svih učesnika i mislim da smo u tome uspeli. U prvom planu je bio rukomet, sport koji nas je i okupio. U predivnoj atmosferi, dominirali su drugarstvo , fer-plej i radost igre. Manifestacija kao ova uvek se održava uz podršku mnogobrojnih prijatelja i sponzora. Da po drugi put „Stara škola“ održi međunardoni turnir podržao je i gradski resor za sport na čelu sa Nemanjom Simovićem lanom gradskog veća i mi smo zbog toga veoma zahvalni, kao i pokrajinski sektor za sport i omladinu. Najveće zasluge, svakako pripadaju ekipi ljudi iz „Stare škole“, mojim drugarima veteranima i veterankama, koji su danonoćno radili i pripremali sve da ovaj turnir protekne u najboljem redu i da se naš gosti i zrada sportova vrate punog srca. Mnogobrojni sponzori i naši prijatelji koji su pomogli da da turnir veterana bude na ovom nivou takože zaslužuju velika priznanja i veliko im hvala na svemu. Trudićemo se da iz godine u godine budemo bolji i da ova manifestacija traje što duže, da se rukomet- sport koji ne zna za granice promoviše na najlepši način – rekao je Nenad Kanurić, predsednik Udruženja veterana „Stara škola“.

Izvor: Subotica.com
Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki "Subotica 2018" Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki "Subotica 2018" Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki "Subotica 2018" Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki "Subotica 2018" Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki "Subotica 2018" Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki "Subotica 2018" Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki "Subotica 2018" Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki "Subotica 2018"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3519
Povezane teme

rukomet

turnir veterana u rukometu

rukometni turnir veterana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.