Komentara: 27
Pregleda: 4404

Nova demokratska stranka poziva na performans ispred Narodnog pozorišta

26.03.2014. u 16:46h
Izvor: GrO Nova demokratska stranka (NDS)
Saopštenje Nove demokratske stranke prenosimo u celosti.
Nova demokratska stranka poziva na performans ispred Narodnog pozorišta

Nova demokratska stranka Subotica čestita svim pozorišnim stvaraocima, pozorišnim radnicima i pozorišnoj publici - 27. mart Svetski dan pozorišta.

Pozorište doživljavamo kao instituciju od vitalnog značaja za kulturni život Subotičana, a kulturu uopšte kao delatnost koja zaslužuje mnogo više pažnje. Zato najiskrenije čestitke upućujemo svima koji danas stvaraju i rade u subotičkom Narodnom pozorištu – Nepszinhaz i pridružujemo im se u želji da se što pre vrate u prostor koji su morali da napuste zbog nepromišljene odluke jedne garniture lokalnih političara koja nije bila svesna posledica svoje odluke o rušenju jedne od najprepoznatljivijih zgrada Subotice.

Zbog višegodišnjeg čekanja da se Subotičanima vrati zgrada Narodnog pozorišta kao jedan od simbola gradske kulture, u četvrtak 27. marta u 12 časova, aktivisti Nove demokratske stranke će ispred stubova Narodnog pozorišta organizovati performans. Stajaćemo i čekati još simboličnih petnaest minuta kako bi svima koji su nadležni poslali poruku da se sa kulturom ne treba igrati. Pozivamo i sve Subotičane da nam se pridruže.

Nećemo držati političke govore, niti ćemo na bilo koj način politizovati ovo okupljanje. Verujemo da je značajan broj Subotičana, što je potvrđeno i na nedavnim izborima, već prepoznao ideje Nove demokratrske stranke.

Zato ćemo “samo” ćutati i “čekati” kako bi svima što glasnije poslali poruku ovogodišnjeg Svetskog dana pozorišta: “Gde god postoji ljudsko društvo, tu je i neukrotivi Duh predstave” (autor poruke je Bret Bejli /Brett Bailey), navodi se u saopštenje Nove demokratske stranke.

Izvor: GrO Nova demokratska stranka (NDS)
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 27
Pregleda: 4404
Povezane teme

nova demokratska stranka boris tadić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.